Scena
01.06.2022. 15:20
R.E.

Best Istanbul Film Festiv

Dokumentarni film Željka Mirkovića osvojio nagradu na festivalu u Istanbulu

film
Izvor: Shutterstock

Dokumentarni film "Vojničke ljubavi zauvek", reditelja Željka Mirkovića, rađen u produkciji VFC Zastava Film i Optimistic film, osvojio je nagradu za Najbolji dugometražni dokumentarni film na upravo završenom Best Istanbul Film Festival, u Istanbulu, u Turskoj.

Film je već prethodno osvojio Grand Prix na Festivalu Zlatna Buklija u Srbiji.

Dokumentarni film "Vojničke ljubavi zauvek" predstavlja vanvremenska priču o traganju za ljubavlju i smislom života, ispričanu kroz svedočanstva istih junaka, mladih vojnikapre 20 godina i danas.

Ne postoji Pravo vreme za Ljubav. Ne postoji Pravo vreme za Porodicu. Pravo vreme, ono se ne čeka. Pravo vreme… ono neće doći …
Pravo vreme …zavisi od nas…

… Pravo vreme… je uvek tu…

Samo slobodno

Zaplovi i naći ćeš ga.”

 

"Pre 20 godina nakon završenih osnovnih studija filmske i tv režije, posle osnovne obuke vojni rok sam nastavio u Zastava filmu. Ubrzo smo producirali su intimni dokumentarni film “Vojničke ljubavi”. To je bila vanvremenska priča o mojim prijateljima sa kojima sa služio prvi deo vojnog roka. To su bili mladići sa različitim sudbinama, iz različitih krajeva tadašnje Jugoslavije, neposredno nakon bombardovanja 1999. Ovi mladići su tada na jedinstven način preživljavali svoje ljubavne priče i maštali o budućnosti. Dvadeset i više godina kasnije, odlučio sam da potražim te momke sa kojima sam svojevremeno delio vojnički hleb i sa kojima smo napravili film “Vojničke Ljubavi” i da napravimo priču o njima i njihovim vrednostima danas , posle toliko vremena" kaže reditelj, dr Željko Mirković.

Film
Izvor: Shutterstock

“Vojno filmski centar „Zastava film“ je ponosan na činjenicu da je film "Vojničke ljubavi zauvek" nagrađen na festivalu u Istanbulu. To je priča o ljubavi i porodici koje čine temelj i predstavljaju univerzalnu vrednost svakog društva. Ova filmska kuća 74 godine proizvodi filmska dela koje su pobrala mnogobrojna međunarodna priznanja posebno u ranijem periodu umetničkog stvaralaštva tako da ovo priznanje vraća Zastava film na stare staze uspeha što mu daje i poseban značaj", isitče producent, direktor VFC Zastava filma, Goran Ikonić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ja sam glas tvog DNK": Stigao je trejler za dokumentarni film "Srpsko kolo" (VIDEO)
Srpsko kolo

Željko Mirković

28.09.2021. 19:35

"Ja sam glas tvog DNK": Stigao je trejler za dokumentarni film "Srpsko kolo" (VIDEO)

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film Teslin Narod koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, Optimistic film je započeo novi dokumentarni film i serijal "Srpsko kolo".

Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve