Scena
25.08.2021. 18:40
R.E.

Spremite se uživanje

Dolazi nam Plasido Domingo, i to za koji dan!

Plasido Domingo, 25. 8. 2021.
Izvor: ANSA / ENRICO MARTINELLI

Španski operski pevač Plasido Domingo nastupiće 8. septembra na beogradskom stadionu "Tašmajdan" na zatvaranju Belef-a.

Uz Dominga će nastupiti sopranistkinje Ana Piroci i Marija Jelić, a u pratnji Simfonijskog orkestra Radio-Televizije Srbije, pod dirigentskom palicom Diana Čobanova, saopštio je Belef.

Domingo poslednjih godina uglavnom peva baritonske uloge, sa kojima je i započeo svoju bogatu umetničku karijeru, a širom sveta savremenoj publici je postao poznat kao jedan od "Tri tenora" sa kolegama Lučanom Pavarotijem (1935.2007) i Hozeom Karerasom.

Dobitnik najvećih svetskih priznanja, Gremi nagrada, počasnih doktorata i odlikovanja brojnih država, Domingo i dalje ispisuje stranice muzičke istorije u koje spada i više od 150 različitih operskih uloga, što nije pošlo za rukom nijednom drugom operskom pevaču do sada.

Dramski koloraturni sopran iz Italije Piroci je debitovala 2012. godine u Regionalnom teatru u Torinu, a posle nastupa sa dirigentom Rikardom Mutijem na Festivalu u Salcburgu 2013. počinje njena karijera na najznačajnijim svetskim operskim i koncertnim scenama.

Jelić uspešno gradi internacionalnu karijeru, uz nedavne nastupe sa svetskom operskom divom Elinom Garančom, iščekujući svoj debitantski nastup u Karnegi holu u Njujorku, oktobra ove godine, kaže se u saopštenju.

Čobanov je generalni muzički direktor državne opere u Plovdivu, rezidencijalni je dirigent hrvatske nacionalne opere u Zagrebu i glavni gostujući dirigenta Narodnog pozorišta u Beogradu i Novom Sadu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve