Scena
21.04.2022. 06:15
R.E.

Nemačka

Dostojevski i Tolstoj nisu Putin

knjige.jpg

Komesar za ljudska prava nemačke vlade Luize Amtsberg upozorila je da zbog agresije Rusije na Ukrajinu ne treba bojkotovati rusku kulturu, što se inače ponegde u Nemačkoj dešava.

Bojkotovanje ruske umetnosti i kulture ali i, na primer, ruskih restorana, predstavlja neopravdanu reakciju na, kako je rekla za list Noje osnabriker cajtung (Neue Osnabrücker Zeitung), Putinov rat.

"Razgovarajte jedni sa drugima, takođe u oblasti umetnosti i kulture, i nemojte poistovećivati sve Ruskinje i Ruse sa ovom agresijom", apelovala je Amtsbergova, a prenosi DPA.

Pojedine prodavnice u Nemačkoj su posle napada Rusije na Ukrajinu izbacile dela ruske književnosti iz svoje ponude.

"Izgleda da neke radnje skidaju dela pisaca kao što su Dostojevski i Tolstoj sa svojih polica, što smatram potpuno pogrešnim. Putin sam po sebi nije Rusija, a sigurno nije simbol ruske kulture."

Takođe je pogrešno na bilo koji način biti neprijateljski nastrojen prema Rusima ili ih kriviti za rat, istakla je Luize Amtsberg.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin o sankcijama Zapada...
vladimir Putin

Rat u Ukrajini

18.04.2022. 22:00

Putin o sankcijama Zapada...

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da uvođenje niza zapadnih sankcija Rusiji, zbog njene invazije na Ukrajinu, nije imalo željeni efekat.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve