Sport
07.04.2022. 10:40
Beta

Bostonski maraton

Nova zabrana za ruske i beluruske sportiste

Maraton
Izvor: Shutterstock

Atletičari iz Rusije i Belorusije neće moći da učestvuju na Bostonskom maratonu 18. aprila, saopštili su noćas organizatori.

Ova zabrana se odnosi na atletičare koji žive u te dve zemlje, dok će iseljenici ruskog ili beloruskog porekla nastupati u trci, pod uslovom da ne trče za svoju zemlju porekla.

"Verujemo da je maraton globalni sport i zato moramo da učinimo sve što možemo da pružimo podršku narodu Ukrajine", rekao je izvršni direktor Atletskog saveza Bostona.
 

Bostonski maraton otkazan je 2020. godine, prošle godine je održan u oktobru sa manjim brojem učesnika, usled pandemije korona virusa, dok će se ove godine vratiti uobičajenom programu i formatu.

U saopštenju nije precizirano koliko je ruskih i beloruskih atletičara prijavljeno za ovogodišnji maraton. Na poslednjem maratonu, 2019. godine učestvovalo je 59 atletičara iz te dve zemlje, dok je ukupno nastupalo više od 30.000 takmičara.

Ruskim sportistima zabranjen je nastup na velikom broju takmičenja, nakon početka rata u Ukrajini.

Između ostalog Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) i Evropska fudbalska unija (Uefa) suspendovale su Rusiju iz svih takmičenja, uključujući i Svetsko prvenstvo, dok je nekoliko organizacija poput Formule 1 otkazalo dogadjaje zakazane u Rusiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nove sankcije ruskim i beloruskim sportistima
Olimpijske igre

Peking

03.03.2022. 10:45

Nove sankcije ruskim i beloruskim sportistima

Ruskim i beloruskim sportistima zabranjeno je učešće na predstojećim Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu zbog njihovog učešća u ruskoj vojnoj intervenciji u Ukrajini, saopštio je Međunarodni paraolimpijski komitet (MPK).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve