Scena
13.12.2021. 17:20
Tanjug

Beogradska filharmonija

Egzotičan repertoar na sceni Kolarca

Violina
Izvor: Shutterstock

Beogradska filharmonija priprema egzotičan repertoar pod upravom Danijela Rajskina, a glavna zvezda koncerta na sceni Kolarca u petak 17. decembra je violinistkinja Letisija Moreno.

Harizmatična solistkinja izvešće atraktivna Pjacolina "Godišnja doba Buenos Ajresa", a na repertoaru orkestra su dela Turine, Kančelija i Prokofjeva.

Beogradska filharmonija izvodi program idealan za zagrevanje na zimskim temperaturama i predstavlja Letisiju Moreno, špansku violinistkinju, peruanskog porekla. Priznata kao veoma uzbudljiva i svestrana, Letisija "pleni publiku i kritiku svojom prirodnom harizmom, virtuoznošću i dubokom interpretativnom snagom".

Redovno nastupa sa najpoznatijim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Esa-Peka Salonen, Pavo Jarvi, Vladimir Aškenazi, kao i sa vodećim orkestrima sveta.

Sa Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put i vodi publiku u neodljivi Buenos Ajres kroz egzotična "Godišnja doba" Astora Pjacole, čije ime je asocijacija za tango.

Takođe, ovim izvođenjem se obeležava stogodišnjica rođenja čuvenog i jednog od najautentičnijih kompozitora 20. veka.

Filharmonijski koncert počinje raskošno uz jedno od najpoznatijih dela španskog kompozitora Hoakina Turine "Procesija Rosija", a završava satirom Prokofjeva i svitom "Zaljubljen u tri narandže".

Poseban deo programa posvećen je domaćoj premijeri duboko emotivnog ostvarenja pod nazivom "Nu.Mu.Zu", nedavno preminulog gruzijskog kompozitora Gije Kančelija i prijatelja Danijela Rajskina, stalnog gostujućeg dirigenta Beogradske filharmonije.

"Nu.Mu.Zu" znači "Ne znam" na sumerskom, a ovim delom Kančeli iskazuje nadu u svet bez nasilja.

Ulaznice su u prodaji od danas na blagajni Filharmonije kao i onlajn.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju
Dirigent

Koncert u petak

19.10.2021. 17:05

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju

Beogradska filharmonija priprema italijanski koncertni meni za petak, 22. oktobar na Kolarcu od 20 sati, kada će koncert biti u znaku dva debija - dirigenta Danijela Smita i violiniste Sergeja Dogadina koji nastupaju sa Filharmonijom prvi put.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve