Scena
16.05.2022. 07:01
Beta

Muzika

Evrovizija 2022: Neregularnosti u glasanju šest zemalja

eurosong, evrovizija
Izvor: Shutterstock

Evrovizijski tim Crne Gore zatražio je od Evropske radiodifuzne unije (EBU) pojašnjenje o razlozima navodnog osporavanja glasanja crnogorskog žirija na takmičenju za Pesmu Evrovizije, saopšteno je iz tog tima.

EBU je ranije objavila da je uočila određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, te da ti glasovi nisu uzeti u obzir tokom druge polufinalne večeri i u finalu takmičenja, piše je zvanični sajt Eurosonga saopštenje Evropske radiodifuzne unije (EBU).

U saopštenju se ne navodi o kojim zemljama je reč, niti su precizirane neregulanosti.

Podgorički mediji, pozivajući se na inostrane portale, navode da su iz glasanja pored Crne Gore, navodno izuzeti glasovi Azerbejdžana, Gruzije, Poljske, Rumunije i San Marina.

NATO o Evroviziji...

Podrška Ukrajini

evrovizija

Podrška Ukrajini

15.05.2022. 09:34

NATO o Evroviziji...

Evrovizijski tim Crne Gore je u saopštenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od strane EBU", te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti.

Oni očekuju "detaljan" odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je televiziji Vijesti da je pisao Evropskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje.

On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavestiti javnost.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski: "Evrovizija će biti u ukrajinskom Marijupolju"
Italy Eurovision Song Grand Final

Politika i umetnost

15.05.2022. 09:01

Zelenski: "Evrovizija će biti u ukrajinskom Marijupolju"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu svoje zemlje na Pesmi Evrovizije i povezao je sa ruskom invazijom na Ukrajinu u poruci objavljenoj na Facebook-u: "Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve