Scena
15.05.2022. 08:24
R.E.

Torino 2022.

Evrovizija: O čemu peva pobednička pesma

Italy Eurovision Song Grand Final
Izvor: Beta / AP / Luca Bruno

Kaluš orkestar iz Ukrajine pobedio je u nedelju uveče na takmičenju za najbolju pesmu Evrovizije sa 631 poenom.

Njihova pesma "Stefanija", mešavina hip-hop zvuka i etno melodije, je posvećena majci jednog od članova grupe uz podsećanje na lepe uspomene na sada već ostarelu majku. 

U pesmu je utkan i deo iz narodne ukrajinske uspavanke: "Loli, loli, loli”.

Inače, pesma "Stefanija" je uveliko popularna u Ukrajini s obzirom na to da se od početka rata koristi kao svojevrsna himna. 

Grupa Kaluš je dobila specijalnu dozvolu Vlade Ukrajine da putuje u Torinu, jer je muškarcima u ovoj zemlji zabranjeno da je napuštaju. 

Nakon proglašenja pobede, članovi benda su se zahvalili svima na podršci - ne samo onima koji su u nedelju uveče glasali za njih, već i onima koji podržavaju Ukrajinu i Ukrajince u teškim danima koje preživljavaju.

Na konferenciji za novinare posle završne večeri, upitani su i da li im je pobedu čestitao ukrajinski predsednik, članovi benda su odgovorili da on u ovom trenutku ima preča posla. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako u Torinu zovu Konstraktu
Konstrakta

Evrovizija

03.05.2022. 13:36

Kako u Torinu zovu Konstraktu

Prva proba, prve evrovizijske aktivnosti i nova iskustva. Sve to u nekoliko sati provedenih u Pala Olimpiko areni u Torinu, gradu domaćinu ovogodišnjeg, 66. takmičenja za Pesmu Evrovizije. Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ocenila je da je prva proba prošla prijatnije i bolje nego što je očekivala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve