Scena
16.02.2024. 22:05
R.E.

Uskoro, uskoro...

OVI filmovi su u konkurenciji za Oskara, a biće prikazani na FEST-u

dodela oskara
Izvor: Shutterstock

Međunarodni filmski festival FEST održaće se od 23. februara do 3. marta, a među filmovima koji će biti na repertoaru nalazi se i nekoliko naslova koji su u trci za Oskara.

FEST će, u okviru programa “Gala” u MTS dvorani, otvoriti film reditelja Aleksandra Pejna pod nazivom “Bartonova akademija”.

“Bartonova akademija” u konkurenciji je za Oskara za najbolji film, glavnu mušku ulogu, sporednu žensku ulogu i originalni scenario, navodi Centar beogradskih festivala (Cebef).

"Film 'Anatomija pada', koji se prikazuje u selekciji 'Gala Plus', ima nominaciju za Oskara za najbolju žensku ulogu za Sandru Hiler, ali i još četiri nominacije: najbolji film, režija, originalni scenario, montaža", navedeno je u saopštenju.

“Anatomija pada” film je rediteljke Žistine Trije, a na FEST-u će biti prikazivan od 26. februara, u nekoliko dana i termina.

Film “Zona interesa” Džona Glejzera nominovan je za nagradu Američke filmske akademije za najbolji film, najbolji međunarodni film, režiju, adaptirani scenario i zvukNa FEST-u će biti prikazan 29. februara.

U selekciji “FEST masterts”, od 25. februara, biće prikazan film “Ja kapetan” reditelja Matea Garonea.

Film je nominovan za Oskara za najbolji međunarodni film i originalni scenario.

Film “Četiri ćerke” rediteljke Kauter Ben Hania u konkurenciji je za Oskara za najbolji dokumentarni film, a biće prikazan u okviju “Doku FEST” selekcije od 24. februara.

Kako su najavili organizatori, Hajao Mijazaki se FEST-u od 2. marta predstavlja sa "Dečakom i čapljom", koji je nominovan za Oskara za najbolji animirani film.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta ćemo sve gledati na FEST-u i gde se prodaju ulaznice
bioskop, film

Uskoro...

13.02.2024. 17:39

Šta ćemo sve gledati na FEST-u i gde se prodaju ulaznice

Posetioci 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST, koji traje od 23. februara do 3. marta, uživaće u čak 108 filmova među kojima je za svakoga po nešto. I nikada ova definicija “za svakoga po nešto” nije bila manje fraza nego kada je reč o fimovima koji nas čekaju na ovogodišnjem FEST-u.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve