Scena
08.07.2021. 22:55
Tanjug

EXIT: prvo veče

Iz kojih zemalja je došlo najviše "egzitaša" (FOTO)

exit, 8. 7. 2021.
Izvor: TANJUG / JAROSLAV PAP

Kapije Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi otvorene su zvanično u četvrtak u 19 časova, a prvi posetioci stigli su i nekoliko sati ranije.

Ljubitelji muzike i novinari došli su iz čak 70 zemalja, a najviše njih iz Nemačke i Francuske.

Na glavnoj bini prvi nastupi posvećeni su domaćim izvođačima i to Senidi, Nemom Pesniku, Hladnom Pivu, a posle ponoći festival bi zvanično, uz tradicionalni vatromet, trebalo da otvori DJ Snake.

Na jednom od najposećenijih stejdževa, Fusion bini, naći će se i Sajsi MC, Marko Louis, Fran Palermo, dok će prve noći na čuvenoj Dance areni publiku zabavljati i Charlotte De Witte.

Iz organizacije festivala kažu da su prvi utisci veoma pozitivni, da za sada sve protiče u najboljem redu, a da najveću posećenost očekuju trećeg dana kao i ranijih godina.

Po proceni organizatora, kroz Exit kapiju, za jedno veče trebalo bi da prođe oko 40.000 ljudi, što je samo za 10.000 manje u odnosu na prethodne godine.

Festival se održava uz sve epidemiološke mere, što podrazumeva i da posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR ili brzi antigenski test, a kako kažu organizatori, prvog dana brzim antigenskim testom testiralo se više od 4.000 ljudi i svi su bili negativni.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nezaboravno muzičko putovanje kroz rimske hramove
Balbek, Liban, hram, iskopine

Festival Balbek

08.07.2021. 21:40

Nezaboravno muzičko putovanje kroz rimske hramove

Balbek u Libanu je mesto čarobno samo po sebi. Ostaci rimskih hramova, naročito svetilište Jupitera koje je jedno od najvećih sakralnih građevina tog doba, ostavljaju bez daha. Još kada im se doda muzika onda je to događaj za pamćenje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-8°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve