Scena
08.07.2021. 21:40
12.07.2021. 16:31
R.E.

Festival Balbek

Nezaboravno muzičko putovanje kroz rimske hramove

Balbek, Liban, hram, iskopine
Izvor: Ekspres

Balbek u Libanu je mesto čarobno samo po sebi. Ostaci rimskih hramova, naročito svetilište Jupitera koje je jedno od najvećih sakralnih građevina tog doba, ostavljaju bez daha. Još kada im se doda muzika onda je to događaj za pamćenje.

Međunarodni festival Balbek, tradicionalno je posvećen borbi za umetničku kreativnost i kulturu. Ove godine to nam je potrebno više nego ikada, ne samo u Libanu već u celom svetu.

Upravo zato je festival ove godine doneo svetlost kojom je obasjao mlade talentovane umetnike - #ShineOnLebanon bilo je jedinstveno muzičko putovanje kroz drevne hramove Balbeka, u kojem su onlajn 9. jula uživali gledaoci širom sveta.

Cilj Festivala bio je da prikaže lokalnu muzičku scenu, libanske umetnike, pevače i kompozitore i to kroz njihovo stvaralaštvo u različitim muzičkim žanrovima: klasika, folk, rok, pop, elektro, hiphop, džez... 

Promo
Izvor: Promo

Ukupno 10 numera od po osam minuta, koje su snimljene u prelepom arheološkom nalazištu tokom zalaska Sunca u junu mesecu, prikazani su na lokalnim i regionalnim TV stanicama, ali i onlajn - na društvenim mrežama. 

Ukoliko ste propustili ovo jedinstveno muzičko putovanje kroz rimske hramove, užuvajte sada: 

Pogledajte i fotografije hramova u Balbeku, koji se nalaze na Listi Svetske baštine od 1984. godine:

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta ćemo slušati na koncertu Zubina Mehte u Beogradu
zubin mehta

Svi se raduju koncertu

05.07.2021. 12:44

Šta ćemo slušati na koncertu Zubina Mehte u Beogradu

Vest da Zubin Mehta dolazi u Beograd odjeknula je širom Srbije, ali i i regiona. Evo šta o tome kaže koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović koji će 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, nastupiti zajedno s velikim dirigentom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve