Scena
05.07.2021. 12:44
Tanjug

Svi se raduju koncertu

Šta ćemo slušati na koncertu Zubina Mehte u Beogradu

zubin mehta
Izvor: EPA / ATEF SAFADI

Vest da Zubin Mehta dolazi u Beograd odjeknula je širom Srbije, ali i i regiona. Evo šta o tome kaže koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović koji će 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, nastupiti zajedno s velikim dirigentom.

"To je veliki izazov za svakog pojedinačnog svirača u našem orkestru. Radujemo se nemerljivo koncertu. Mislim da smo svaki sledeći koncert sa Maestrom bili bolji i da je on svaki put očekivao više od nas", rekao je Pavlović za "Tanjug Reflektor". On je najavio da će na koncertu sa Mehtom izvesti Betovenovu Šestu simfoniju i Prvu Bramsovu, opisavši ih kao "dela velikih simfoničara, kojima je zajednička crta fantastično poznavanje orkestra i mogućnosti svakog pojedinačnog instrumenta da se iskaže".

Beogradska filharmonija se 10. put od 1958. godine susreće sa Mehtom, ali jubilej 60 godina zajedničke saradnje spletom okolnosti nije bio obeležen 2018. pa će to sada biti ispravljeno, a Pavlović ističe da je svaki dolazak velikog dirigenta "praznik za filharmoniju, kulturnu scenu Srbije i celu našu zemlju".

Podsetivši da Mehta često ističe da mu je Beogradska filharmonija jedan od najdražih orkestra", Pavlović je dodao da se članovi filharmonije zbog te saradnje osećaju privilegovanim.

Miroslav Pavlović
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

"Dragocena je podrška Mehte bila u raznim situacijama. Pogotovo prilikom organizovanja američke turneje Beogradske filharmonije. Tu je bio donatorski koncert, i njegova nesebična podrška izgradnji nove dvorane filharmonije koja je naše životno pitanje", istakao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, "veoma je teško verbalizovati" šta je to posebno kod Mehte, jer njegov način komunikacije i dirigovanje oseća svaki umetnik, ali Maestro kod članova Filharmonije "ima posebno, emotivno mesto u srcima i svaki sledeći nastup je potpuno drugačiji".

Pavlović očekuje da će sledeća sezona biti najbolja od osnivanja Beogradske filharmonije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bajagin koncert u julu
Bajaga

Fanovi - spremite se!

20.05.2021. 14:05

Bajagin koncert u julu

Ako 18. jula budete imali negativan tekst na virus korona, a volite muziku koju sviraju Bajaga i Instruktori, dobro došli na koncert na Tašu, najavio je muzičar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve