Scena
01.05.2022. 19:25
R.E.

Zanimljivo

Izložba filmskih plakata

Izložba, muzej
Izvor: Shutterstock

Izložba "Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1970-1979" biće otvorena 5. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Izložba će trajati do 10. jula, a biće predstavljen 41 filmski plakat iz fundusa i arhive FCS.

Biće prestavljeni plakati koji su urađeni za popularne spektakle, kao što su "Sutjeska" Stipe Delića, "Užička republika" Žike Mitrovića, "Partizanska eskadrila" Hajrudina Krvavca, "Valter brani Sarajevo", takođe u režiji Krvavaca.

U izboru su se našli i plakati za filmove "Crveni udar" (Predrag Golubović), "Dvoboj za južnu prugu" (Zdravko Velimirović), "Okupacija u 26 slika" (Lordan Zafranović) i "Izdajice i ratni zločinci" (Stole Janković).

Biće prikazani i plakati za filmove "Nokaut" (Boro Drašković), "Ljubavni život Budimira Trajkovića" (Dejan Karaklajić), "Čovek koga treba ubiti" (Veljko Bulajić)…

Otvaranje postavke najavljeno je za 19.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Iskoristite priliku, pogledajte najbolje festivalske filmove
film

Onlajn bioskop

30.04.2022. 20:05

Iskoristite priliku, pogledajte najbolje festivalske filmove

Pobednički filmovi Sarajevo Film Festivala (SFF), Zagreb Film Festivala (ZFF), Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN), biće prikazani na Prolećnom izdanju ovih festivala onlajn, na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve