Scena
05.10.2021. 21:05
R.E.

Popularna serija

Jovanka Broz (ni)je imala svoju paralelnu obaveštajnu mrežu

JOVANKA BROZ, 5. 10. 2021.
Izvor: EPA / Saša_Stanković

Nakon prvih srećnih godina Jovankinog života sa Titom, počinju njeni nesporazumi i sukobi sa Brozovim najbližim saradnicima. Oni je optužuju ne samo da se meša u poslove protokola, nego da se sve više uključuje u politički život. U četvrtoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" videćemo da li su ove optužbe bile osnovane i kako je Tito reagovao na njih.

Centralna tema je Jovankin sukob sa Aleksandrom Rankovićem. U ovoj epizodi dobićemo odgovore na pitanja: kada je i zbog čega počeo taj sukob, šta joj je Ranković zamerao, zašto je Jovanka u Rankoviću videla svog najvećeg neprijatelja i kako je Tito pokušao da prevaziđe njihova neslaganja.

Posebno je zanimljivo da li je Jovanka zaista imala svoju paralelnu obaveštajnu mrežu, kako je to tvrdio Ranković.

Gledaoci će saznati i to da li je Jovanka učestvovala u pripremi afere prisluškivanja, ko je pozvao Krajačića i šta su radili tehničari iz UDBE za Hrvatsku u Titovim rezidencijama u Beogradu i na Brionima. Da li je šef KOS-a, general Mišković, znao za njihov dolazak?

U igranom delu ove epizode učestvuju Snežana Savić, Milica Tomašević, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Nikola Šurbanović, Bojan Krivokapić i Milan Čučilović.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Serijal: Sve Titove ljubavi (3. deo)
TITO

Darja, Nina, Svetlana...

13.08.2021. 08:00

Serijal: Sve Titove ljubavi (3. deo)

Josip Broz je živeo kao grof, naravno od tuđeg novca, bio je galantan u svakoj prilici, spreman da ukrade, ali sve je tako široko trošio na svoje ljubavi.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve