Scena
25.04.2022. 21:05
R.E.

"The Dropout"

Kako je tinejdžerka postala milijarderka zahvaljujući prevari

Amanda Sejfrid
Izvor: Shutterstock

Serija “The Dropout” bazirana na istinitoj priči o Elizabet Holms, devojci koja je uspela da postane milijarderka zahvaljujući prevari koju je sama smislila.

Ova biografska drama počinje prikazujući Elizabet Holms kao odlučnu tinejdžerku koja nema mnogo prijatelja, jer se fokusira samo na to da postane milijarderka koja će promeniti svet.

Elizabet je ubedila milione ljudi da će proizvodi njene kompanije "Teranos" napraviti revoluciju u dijagnostikovanju raznih bolesti, pre svega dijabetesa i karcinoma, uz samo nekoliko kapi krvi.

Njena ubedljiva priča privukla je mnogo investitora 2014. godine.

Nakon godinu dana, izašlo je na videlo da je Holmsova prevarantkinja i da nikada nije imala tehnologiju koju je reklamirala.

Završila je sudu gde je proglašena krivom za četiri od 11 tačaka optužnice.

Mini serija od osam epizoda zasnovana je po istoimenom podkastu “ABC News–a”, koji je producirala Rebeka Džarvis.

Rebeka je u podkastu intervjuisala bivše randnike u "Teranos" kompaniji, investitore, pacijente i poznanike Holmsove kako bi saznala što više o njenoj prevari.

U seriji Elizabet Holms glumi Amanda Sejfrid, izvršnog direktora kompanije "Teranos" igra Navin Endruz, a ostali glumci su Stiven Fraj, En Arčer, Kejt Mekinon…

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda "Dinastije" o propalim brakovima i životu u Holivudu
Džoan Kolins

Dokumentarac

18.04.2022. 21:10

Zvezda "Dinastije" o propalim brakovima i životu u Holivudu

Iako je prošlo tri decenije od emitovanja serije "Dinastija", Džoan Kolins, poznatija kao Aleksis Kerington, ne prestaje da intrigira javnost. U novom dokumentarcu na platformi BritBoks, pod nazivom "Ovo je Džoan Kolins", poznata glumica govori o svojoj ranoj glumačkoj kariji, usponima i padovima svojih pet brakova, kao i o odrastanju u Holivudu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve