Scena
26.10.2021. 20:05
R.E.

"Ona je težak bolesnik"

Kako je Tito reagovao kada su mu rekli da je Jovanka opasna za njega

Tito, Jovanka
Izvor: RTS/Promo

Kardelj i Ribičič smatraju da je Jovanka "težak bolesnik" i kao takva "opasna za Tita". Bakarić misli da je "Tito izgubio kontrolu nad Jovankom".

Komisija koju je u januaru 1974. godine formirao Tito, završila je rad početkom marta iste godine. Članovi komisije su u velikim dilemama kako da upoznaju Tita sa rezultatima rada i koje mere da mu predlože.

Tako počinje sedma epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe", koja će biti emitovana 1. novembra na Prvom kanalu RTS. 

Skoro svi članovi Predsedništva SKJ misle da se Jovanka meša u politiku i da neke strukture pokušavaju da preko nje utiču na Tita. Kardelj otvoreno iznosi da je počela borba za vlast i da moraju da razmišljaju šta će biti u Jugoslaviji posle Tita.

U ovoj epizodi gledaoci će saznati zbog čega su se članovi predsedništva SKJ plašili od Jovanke. Da li su bile osnovane njihove optužbe da je Jovanka bila povezana sa nekim "zavereničkim grupama", "slavonskom" i "ličkom" grupom generala, "rankovićevcima" i slično?

Posebno je zanimljivo kako je Tito reagovao na optužbe koje su članovi najvišeg rukovodstva izneli na račun Jovanke.

U ovoj epizodi gledaoci će saznati da li je Tito zaštitio Jovanku i šta su neki njegovi saradnici predlagali da bi ga odvojili od nje. Zašto je Tito prihvatio predlog da njegov odnos sa Jovankom rešavaju partijski organi, a ne on lično?

U igranom delu ove epizode učestvuju Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Svetozar Cvetković, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Vladan Dujović.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jovanka Broz - neispričana priča
Jovanka Broz 11.10.2021.

Muke prve dame

12.10.2021. 08:05

Jovanka Broz - neispričana priča

Između svih Brozovih ljubavi, a bilo ih je kažu onoliko, Jovanka Budisavljević možda nije bila najlepša. Ali je bila najmudrija. Između svih njih, ona je postala prva dama. U narodu su je zvali Titova Joka. Ta stasita Ličanka plenila je ukupnom pojavom, bila je lepa, čarobnog osmeha i izraženog personalitija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve