Scena
12.12.2021. 21:05
R.E.

"Nečista krv"

Kako vam se sviđa nova Sofka, čuvena vranjanska lepotica

kosa
Izvor: Shutterstock

U večerašnjojepizodi serije "Nečista krv" prvi put smo videli novu Sofku. Najpoznatiju vranjansku lepoticu svih vremena, ćerku efendi Mite i unuku Hadži Trifuna, igra glumica Sara Sandeva, rođena u Skoplju 1997. godine.

Malo je onih koji se nisu susreli sa romanom Bore Stankovića "Nečista krv", bar zbog činjenice da je već decenijama deo obavezne školske lektire. Tragični lik snezualne Sofke svima nam je poznat, a da li su autori serije "Nečista krv" nesvakidašnju lepotu ove Borine junakinje sa pravom prepoznali u Sari Sandevoj, imali smo priliku da proverimo u nedelju uveče..

Sara Sandeva živi u Pragu gde studira muziku i dramu, a uskoro očekujemo da poseti i Srbiju.

So
Izvor: PromoSofka, Sara Sandeva

Pored Sofke, sada smo imali priliku da prvi put vidimo i kako izgleda Mitke, još jedan od upečatljivih likova Bore Stankovića, izvorno smešten u dramu "Koštana".

Do sada su ga igrali neki od najvećih domaćih glumaca svih Ilije Stanojevića, Raše Plaovića i Ljube Tadića, a u najnovijoj seriji "Nečisra krv" Mitke je Vučić Perović, TV publici poznat iz serija "Vojna akademija", "Sinđelići", "Žigosani u reketu"...

"Ovo jeste Mitke iz Koštane, ali su ovde pridodate neke druge okolnosti kojih u toj drami nema, zato što je scenarista Vojislav Nanović tako divno napravio jedno porodično stablo i priču o stradanju jedne porodice“, rekao je novi Mitke.

Vučić Perović
Izvor: PromoVučić Perović

Ako ste propustili poslednju epizodu, evo šta se još važno dešavalo: od hadžijine smrti prošle su godine i njegovi sinovi su postali zreli ljudi. Jovča strpljivo brine o porodičnom imanju, a posebnu ljubav gaji prema ćerki Vaski, dok je Mita postao "efendi" (gospodin, gospodar) i uporno pokušava da pobegne od svih odgovornosti odlazeći na duga putovanja.

Slučajan susret sa nekadašnjom sluškinjom, Stojnom, probudiće stara osećanja i grehe prošlosti...

Efendi Mitu tumači Dragan Mićanović, a starijeg sina Jovču hrvatski glumac Leon Lučev.

Leon Lučev
Izvor: PromoLeon Lučev
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Režiser "Crne svadbe“, Nemanja Ćipranić, o drugoj sezoni: Borba se nastavlja
Crna svadba

Intervju

12.12.2021. 06:05

Režiser "Crne svadbe“, Nemanja Ćipranić, o drugoj sezoni: Borba se nastavlja

Televizijska serija "Crna svadba“ je ustalasala javnost do te mere da se sada organizuju i turistička putovanja u one delove istočne Srbije za koje se smatra da čuvaju verovanja i rituale koji su obrađeni u seriji. Sam naziv popularnog serijala potiče upravo od takvog jednog starog vlaškog obreda, koji se nekada praktikovao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve