Scena
11.12.2021. 19:05
R.E.

Popularno na TV

Serija "Nečista krv": Problemi zbog borbe petlova

Nečista krv
Izvor: Promo

U prvoj epizodi serije "Nečista krv“ prikazana je scena borbe petlova, koja je inspirisana čuvenom slikom Paje Jovanovića "Borba petlova“. Ta scena ispostavila se potom kao veoma problematična.

Slik Paje Jovanovića jednog od naših najpoznatijih realista, prvi put je izložena u Beču 1898. godine. Kolika je njena popularnost svedoči i to da su njene reprodukcije veoma tražene na tržištu, a ona se nalazi i na šemi Vilerovih goblena. 

Međutim, filmska scena inspirisana čuvenim delom, nije se dopala potencijalnim zapadnoevropskim distributerima, objasnio je u intervjuu za RTS Goran Stanković, reditelj pet epizoda serije "Nečista krv“.

Nečista krv
Izvor: Promo

"Ljudi na Zapadu su postavili neke norme kako se tretiraju životinje. Imali smo jedan problem kada smo hteli da distribuiramo naš film 'Nečista krv – greh predaka' u Zapadnu Evropu, gde smo bili prinuđeni da obrazlažemo sve scene koje se tiču nasilja nad životinjama. To je, recimo, otkidanje glave kokoške, pas koje je ubijen i borba petlova. Mi smo morali da dokažemo da nijedna životinja koja je bila u tim scenama nije prošla kroz fizičku i psihičku torturu. Za neke stvari nam je bilo lakše, a za neke teže da dokažemo. Večinu stvari smo ipak uspeli da dokažemo", kaže Stanković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nedim Nezirović: Od zabranjene predstave do hit serije, a tek je u dvadesetim
Nedim Nezirović

Intervju

21.09.2021. 18:05

Nedim Nezirović: Od zabranjene predstave do hit serije, a tek je u dvadesetim

Nedima Nezirovića ovih dana gledamo u filmu "Nečista krv: Greh predaka“, gde igra rame uz rame sa Draganom Bjelogrlićem i ostalim iskusnijim i starijim kolegama. Pre toga, popularnost je stekao u televizijskoj seriji "Klan“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve