Scena
21.09.2021. 19:35
R.E.

"Kljun"

Kanski festival po prvi put izabrao seriju iz Srbije

Film
Izvor: Shutterstock

Serija "Kljun" prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Film
Izvor: Shutterstock

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

"Kljun" ne samo da je prva serija iz Srbije već iz ovog dela Evrope, a našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine na prestižnom festivalu. 

Festival u Kanu se održava od 8. do 13. oktobra ove godine. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Spremite se za najbolje dugometražne dokumentarce
Film

"Sedam veličanstvenih"

13.09.2021. 23:05

Spremite se za najbolje dugometražne dokumentarce

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" biće održan od 2. do 6. oktobra u Kombank dvorani u Beogradu, saopštili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve