Scena
23.11.2021. 15:52
R.E.

Prekršio ugovor

Kevin Spejsi mora da plati kaznu od 31 milion dolara

Kevin Spejsi, 22. 11. 2021.
Izvor: EPA / CJ GUNTHER

Američki glumac Kevin Spejsi i njegove producentske kompanije moraju da plate studiju koji stoji iza serije "Kuća od karata" više od 30 miliona dolara zbog gubitaka nastalih usled njegovog otpuštanja zbog seksualno nedoličnog ponašanja, navodi se u arbitražnoj odluci.

U dokumentu Višeg suda u Los Anđelesu stoji da su arbitri utvrdili da je Spejsi prekršio zahteve iz svog ugovora o profesionalnom ponašanju, uzimajući u obzir njegovo "određeno ponašanje prema nekoliko članova ekipe u svakoj od pet sezona u kojima je glumio u i izvršnoj produkciji Kuće od karata''''.

Studio MRC, koji stoji iza serije "Kuća od karata", morao je da otpusti Spejsija, zaustavi produkciju šeste sezone serije i prepravi je kako bi se uklonio Spejsijev centralni lik i skratio je sa 13 na osam epizoda da bi se ispoštovali rokovi, što je rezultiralo gubicima u vrednosti od više desetina miliona dolara, navodi se u dokumentu.

"Bezbednost naših zaposlenih i radnog okruženja je od najveće važnosti za MRC", navodi se u saopštenju MRC-a.

Spejsijevi advokati tvrde da glumčeve radnje nisu bile značajan faktor u gubicima emisije.

Presuda je doneta posle više od tri godine sudskog spora i osmodnevnog dokaznog ročišta koje je držano u tajnosti.

Karijera 62-godišnjeg dobitnika Oskara naglo je stala krajem 2017. godine kada je pokret "MeToo" uzeo zamah.

Glumac Entoni Rap je tada rekao da ga je Spejsi seksualno napao kada je imao 14 godina na zabavi iz 1980-ih. U to vreme, Spejsi je dao izjavu u kojoj je rekao da se ne seća susreta, ali je uputio izvinjenje. Usledilo je nekoliko drugih optužbi za seksualnom uznemiravanje.

Tužilaštvo Masačusetsa je 2019. godine odbacilo jedan krivični postupak koji je pokrenut protiv Spejsija za nepristojan napad, kao i optužbu zbog navodnog dodirivanja 18-godišnjeg mladića u odmaralištu u Nantaketu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Telefoni će čuvati decu od seksualnog zlostavljanja
dete, telefon, deca

Privatnost na udaru?

06.08.2021. 18:05

Telefoni će čuvati decu od seksualnog zlostavljanja

Kompanija Apple planira da skenira američke iPhone telefone zbog fotografija seksualnog zlostavljanja dece, što je naišlo na odobravanje organizacija za zaštitu dece, ali je i izazvalo zabrinutost među nekim bezbednosnim istraživačima da bi vlade mogle da zloupotrebe sistem za nadzor svojih građana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve