Scena
23.08.2023. 22:30
Beta

Ivanjica

"Ko čita – ne skita": Šta nas sve očekuje na ovogodišnjoj "Nušićijadi"

pozorište
Izvor: Shutterstock

Četrnaesti festival kulture, humora i zabave "Nušićijada" biće održan u Ivanjici od 24. do 27. avgusta, pod sloganom "Ko čita – ne skita" i posvećen je 155 godišnjici čitalačke kulture u toj varoši.

Prvog dana festivala, u četvrtak, 24. avgusta, biće održana svečana akademija povodom 100 godina od prvog izvođenja predstave Branislava Nušića "Sumnjivo lice" i 155 godina od prve čitaonoce u Ivanjici i otvorena izložba pod nazivom "Nušić kroz vreme".

Tog dana na programu je  i izložba starih kočija, kao i pozorišna predstava "Vlast", po Nušićevom tekstu, u izvođenju Amaterskog pozorišta u Ivanjici.

U toku četiri festivalska dana organizatori su najavili brojne koncerte, pozorišne predstave, izložbe, promocije knjiga, ulične performanse, više kabarea, programe za decu i tradicionalnu kostimiranu paradu građana sa haljinama i odelima s kraja 19. veka.

Domaćin 14. po redu Nušićijade je, kao i svake godine, beogradski glumac Milan Milosavljević, koji će glumiti Branislava Nušiča i na otvaranju festivala preuzeti ključeve grada od predsednika Opštine i proglasiti poseban režim življenja u tom gradu tokom trajanja festivala.

I ove godine organizatori "Nušićijade" su Opština Ivanjica, Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zemun Fest u znaku legendarnih Zemunaca - YU grupe!
zemun

Od 23. do 27. avgusta

18.08.2023. 23:00

Zemun Fest u znaku legendarnih Zemunaca - YU grupe!

Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest i ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova grada. Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana - Partibrejkersa, Van Gogh i YU Grupa .
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve