Scena
30.04.2022. 10:07
R.E.

Muzički spektakl

Ko je sve došao, a ko je pobedio "Beogradskom proleću" (FOTO)

Beogradsko proleće
Izvor: Filip Olćan

Publika je na "Beogradskom proleću" u mts Dvorani, svojim SMS glasovima, kao i glasovima putem Instagrama, pobedničku titulu dodelila Toniju Cetinskom za pesmu "Čuvam ljubav". Drugo mesto pripalo je Željku Vasiću i kompoziciji "Kompanjero", dok je nosilac "bronze" Mirza Selimović i pesma "Plakaćeš".

Stručni žiri u sastavu: Beti Đorđević, Ivan Ilić, Fredi Stanisavljević, Marko Milutinović i Aleksandar Filipović dodelio je četiri nagrade, te pobednikom u kategoriji najbolja kompozicija proglasio autore pesme Atlantida -Dušana Bačića i Dejana Nikolića, a u izvođenju Kristijana Rahimovskog.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Borisu Pingoviću za pesmu "Život".

Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao Aleksandru Filipoviću za pesmu "Oprosti mi"  u izvođenju Filipa Žmahera, dok su za najbolju interpretaciju nagrađena Bojana Stamenov i Marko Tolja za pesmu "Kad kažeš ljubav".

Dodeljena je i specijalna "mts nagrada" napravljena od bakra sa krova dvorane Doma sindikata kojom je nagrađen Lado Leskovar, dok je NAXI nagrada pripala Toniju Cetinskom.

U revijalnom delu nastupili su Jelena Gavrilović, Ivana Vladović, Stefan Zdravković i Dušan Svilar.

Na sceni mts Dvorane, nekadašnje Kombank Dvorane, izvođače je pratilo čak 44 muzičara revijskog orkestra muzičke produkcije RTS-a, dok je u punoj sali, gromoglasnim ovacijama publika pozdravila nove numere, kao i povratak glamuroznog festivala u svoju kolevku - nekadašnju Dvoranu Doma sindikata, gde je Beogradsko proleće rođeno davne 1961. godine.

Festival su podržali brojni doajeni domaće muzike koji su i sami nekada krasili festivalsku scenu, a festival su iz redova publike pratili i brojne ličnosti iz sveta muzike, filma, kao i veliki broj medija.

Voditelji festivala bili su glumci Milena Vasić i Srđan Timarov.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oglasio se RTS o Konstrakti i "slovu Z" (FOTO)
1

Saopštenje

26.04.2022. 09:50

Oglasio se RTS o Konstrakti i "slovu Z" (FOTO)

Povodom komentara na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije - Konstrakte, podseća na slovo Z i da se to može tumačiti kao podrška ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini, oglasio se RTS čije saopštenje prenosimo u celosti:
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve