Scena
07.09.2021. 22:05
Tanjug

Bojana Stamenov

Koncert kao uvod u film o Areti Frenklin

Areta Frenklin, 7. 9. 2021.
Izvor: EPA / DANIEL IRUNGU

Muzičarka Bojana Stamenov održaće u sredu uveče koncert u Kombank Dvorani, uoči premijere američkog biografskog filma "Respect" o Areti Frenklin. U razgovoru za Tanjug ona ističe da joj je legendarna soul diva jedan od pevačkih uzora, pravi vodič i inspiracija.

Soul, džez, fank muzičarka Bojana Stamenov će prirediti omaž Areti Frenklin kroz mini koncert, gde će pevati hitove čuvene soul pevačice.

"Samo postojanje jedne takve pevačice, muzičara, umetnika, kakva je Areta Frenklin, nama mlađima daje nadu da je muzika među nama non-stop, i da je zapravo nosimo u sebi", rekla je Bojana Stamenov, a onda se osvrnula na tužnu činjenicu da takve umetnice više nema.

"Teško mi padaju odlasci velikana, ali trag koji ostavljaju još dugo će ostati za njima i to je ono što na kraju i obeleži postojanje jednog umetnika. Pronašla sam se u bluz i soul muzici, te tako slobodno mogu reći da mi je Areta Frenklin i jedan od vodiča i inspiracija", naglasila je Stamenov.

Biografska drama "Respect" rediteljke Lisl Tomi, prikazuje uspon kraljice soul muzike Arete Frenklin i njenu neverovatnu životnu priču, od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala internacionalna zvezda.

Osim Dženifer Hadson, koja tumači Aretu, u flmu igra i čuvena pevačica Meri Džej Blajdž, Forest Vitaker, Marlon Vejans.

Stamenov je otkrila je da će njen repertoar na koncertu biti sastavljen od najvećih hitova Arete Frenklin, kao što je “Think”, “Chain of Fools”, obavezno i “Natural woman”, kao njen lični favorit.

Stamenov će tako uvesti u film koji sledi, a na samom nastupu biće simbolično, u odeći tog doba koje će vratiti u vesele ''60, ''70. i ''80-te godine.

Na video bimu će se nizati arhivski snimci Frenklinove, kao muzički i stilski vremeplov, uz prikaz života pevačice vrhunskih vokalnih sposobnosti, koja je prošla kompleksan put u građenju svoje karijere.

Muzičarka Stamenov se afirmisala učešćem u šou programu "Ja imam talenat", zatim je osvojila 10. mesto na Evroviziji 2015. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve