Scena
11.01.2022. 17:26
Promo

Tri galerijska prostora

Kulturni centar Beograda: Za početak tri izložbe

Milica Mrvić - Rađanje Venere
Izvor: KCB/Promo

Kulturni centar Beograda započinje izlagačku sezonu 2022. u petak 14. januara otvaranjem izložbi u sva tri galerijska prostora.

Galerija ARTGET | 21. godina, Trg republike 5/I

Ivan Manojlović, umetnički direktor Galerije Artget  u 2018. godini, pred kraj 20. jubilarne sezone Galerije predstavlja Milicu Mrvić sa izložbom “Staged” / "Režiranih“  fotografija Za uspomenu i dugo sećanje. Na njenim fotografijama pažljivo i do detalja izrađena koreografija, precizno izvedeni performativni elementi stvaraju jedinstvenu artificijalnost i izvesnu dozu fantazije koja nas pre stimuliše na preispitivanje nego na čitanje.

Koncerti u januaru

Biće zanimljivo

pevač, koncert, muzika, reper

Biće zanimljivo

08.01.2022. 15:00

Koncerti u januaru

Likovna galerija, Knez Mihailova 

U ciklusu Kritičari su izabrali – tradicionalnoj izložbi koja se kao recepcija kritičara savremene vizuelne umetnosti u Likovnoj galeriji kontinuirano organizuje od  1967 – Ana Ereš,  istoričarka umetnosti i dobitnica  Nagrade Lazar Trifunović za 2017,  priredila  je aktuelnu izložbu  za 2022.

...Izložba Apstraktni pejzaž 2.0, koja se održava u okviru programa Kritičari su izabrali, podstaknuta je slojevitom istorijom izlagačkog prostora u kome se održava i razvija se kao komentar na jednu tačku ove istorije – pomenutu izložbu Apstraktni pejzaž iz 1962. godine. 

Galerija Podroom, Trg republike 5/-1

Tereza Kos - I neživa bića imaju svoj kraj 

Tereza Kos sa velikom pažnjom i posvećenošću, a kroz stečeno interdisciplinarno obrazovanje i lično nomadsko iskustvo, koje joj je pružilo uvid u drugačije mentalne i fizičke geografije određenih teritorija, razvija umetničku praksu koja kroz različite medije istražuje i problematizuje prostore i odnose između individualnog i globalnog. Kroz pokretne i nepokretne slike, zvuk i muziku, dijagrame i mape, inspirisane konkretnim događajima i ljudima, Tereza u svojim radovima govori o nekoj vrsti apsurdnog, hipnotičkog ponavljanja društveno-političkih koncepata i njihovom uticaju na meru ništavnosti svakodnevnog života pojedinca. Kreirajući diskretnu kakofoniju u oku i uhu posmatrača, evidentirajući ništavilo, otvara prostor za kreiranje novih frekvencija života. Ništavilo nije večno i ono ne znači odsustvo, već beskonačnu otvorenost. Subota, 15. januar u 13 sati – kroz sve tri izložbe vode Katarina Kostandinović i Jana Gligorijević istoričarke umetnosti.Izložbe će biti otvorene do 23. februara 2022.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gala koncert ipak neće izostati ovog 13. januara
koncert

Narodno pozorište

10.01.2022. 23:10

Gala koncert ipak neće izostati ovog 13. januara

Tradicionalni novogodišnji gala koncert u Narodnom pozorištu biće održan i ovog 13. januara. Od 19h časova publici će se predstaviti solisti orkestra i hora Opere nacionalne kuće.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
-1°C
26.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve