Scena
15.03.2023. 12:05
R. E.

Oprašta se od Holivuda

Evo šta će biti tema poslednjeg Tarantinovog filma

Kventin Tarantino
Izvor: Shutterstock

Kventin Tarantino je pronašao savršen način da se oprosti od Holivuda. Priča se da će se njegov poslednji film zvati "Filmski kritičar“, a da će biti inspirisan životom Polin Kejl.

Kejl je pisala filmske kritike za časopis "Njujorker“ u periodu od 1968. do 1991. godine, a bila je poznata po svom oštrom stilu pisanja i stavovima koji su bili u suprotnosti sa mišljenjima njenih savremenika.

Kako saznaje "The Hollywood Reporter“, produkcija Tarantinovog poslednjeg filma počeće na jesen ove godine, ali reditelj još uvek nema gotov scenario.

Za sada je poznato da će radnja "Filmskog kritičara“ biti smeštena u kasne sedamdesete, u Los Anđelesu. Reditelj je više puta isticao koliko se divi Polin Kejl i čak je objavio knjigu eseja "Bioskopske spekulacije", koja je inspirisana radom ove spisateljice.

Dobitnik Oskara za "Petparačke priče“, najavio je 2012. da će prestati da snima filmove kada ih bude imao ukupno 10 i da planira da ode u penziju kada napuni 60 godina.

Toliko svećica na torti će oduvati ove godine, a trenutno ima devet snimljenih filmova.

"Hoću da prestanem u nekom trenutku, jer reditelji ne postaju bolji sa godinama. Najgori filmovi u karijeri obično budu poslednja četiri. Ne želim da napravim film koji će ljude navesti da pomisle da me je pregazilo vreme“, rekao je Tarantino u intervjuu za "Plejboj“ 2012. godine.

U novembru 2022, ponovo je govorio o svom poslednjem filmu i najavio da će imati "potpuno originalan” scenario, dodajući da razmišlja o adaptaciji noar romana Elmora Leonarda "Stik”, ali da to neće biti njegov "magnum opus”.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve