Scena
11.02.2022. 22:15
Tanjug

Stigao nov časopis

Lepa vest za ljubitelje domaće kinematografije, a nije nov film

bioskop
Izvor: Shutterstock

Iz štampe je izašao prvi broj časopisa "Vidimo se u bioskopu" koji je nastao u okrilju Mreže kinoprikazivača Srbije i uz podršku Filmskog centra Srbije.

U pitanju je časopis koji se fokusira na repertoarski srpski film, baš kao i na nova i predstojeća ostvarenja naših autora.

U prvom broju, pored osvrta na filmove koji su u bioskopsku distribuciju ušli na samom kraju 2021. godine ("Kelti" i "Nije loše biti čovek"), nalaze se i najave aktuelnih filmova: "Zlatni dečko", "Potreba za mržnjom", "Jazavac pred sudom" i "Prolećna pesma".

U prvom broju časopisa "Vidimo se u bioskopu" možete pročitati i tekstove o srpskim filmovima koji uskoro ulaze u bioskopsku distribuciju ("Leto kada sam naučila da letim", "Bilo jednom u Srbiji") i/ili koji će svoje nacionalne premijere imati na predstojećem 50. FEST-u ("Strahinja Banović", "Mrak", "Heroji").

U prvom broju nalaze se i kratke najave manjinskih srpskih koprodukcija koje u distribuciju ulaze u prvoj trećini 2022. godine ("Suton", "Plavi cvet", "Posle zime"), intervjui sa rediteljkom Milicom Tomović (povodom filma "Kleti") i glumicom Mihaelom Stamenković (povodom filma "Prolećna pesma"), kao i izveštaj sa prve Konferencije Mreže kinoprikazivača Srbije koja je održana na Mećavniku od 3. do 5. decembra 2021. godine.

Časopis "Vidimo se u bioskopu" ima 24 strane u koloru i pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije. Urednici Ðorđe Bajić i Zoran Janković u uvodnoj reči prvog broja ističu da je namera redakcije da časopis "Vidimo se u bioskopu" postane nezaobilazni vodič kroz savremeni srpski film i da u njemu, na jednom mestu, budući gledaoci mogu da se upoznaju sa novim naslovima i aktuelnom bioskopskom ponudom.

Časopis je štampan u tiražu od 3.000 primeraka, izlaziće tri puta godišnje (brojevi će obuhvatati period januar-april, jun-avgust i septembar-decembar) i biće besplatno dostupan u objektima bioskopa i kulturnih centara koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije.

U Beogradu su to Art bioskop "Kolarac" i Centar za kulturu "Vlada Divljan".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Film kao nekrolog jednoj eri novinarstva
Novinarstvo, pisanje

"The French Dispatch“

11.02.2022. 06:05

Film kao nekrolog jednoj eri novinarstva

Prošlo je vreme kada smo u toku iste godine u bioskopima mogli da gledamo filmove kao što su "Fight Club“, "Matrix“, "The Green Mile“, "American Beauty“, "Star Wars: Episode 1“, "Magnolia“, "Tarzan“, "The Talented Mr. Ripley“… kao na primer 1999. godine kada su svi navedeni filmovi ugledali svetlost dana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve