Scena
13.10.2021. 00:00
Tanjug

Od 18. do 24. oktobra

Magija velikog platna za male gledaoce: Festival dečijeg filma "Kids fest"

Deca, bioskop
Izvor: Shutterstock

Dečiji filmski festival “Kids Fest” biće održan od 18. do 24. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, najavljeno je danas na susretu sa medijima u Kombank Dvorani.

Pod sloganom "Gradimo novu budućnost”, filmska manifestacija i revija za najmlađe prikazaće 15 ostvarenja u lancu multipleks bioskopa Cineplexx - Ušće Shopping Center, Beo Shopping Center, Galerija Belgrade, BIG, Promenada - Novi Sad, Niš, Delta City 4D, Kragujevac Plaza.

Takođe, deca će hit filmove moći da gledaju i u Kombank Dvorani, Tuckwood Cineplex-u, multipleks salama - Cine Grand BIG Rakovica, Vilin grad Niš, Cine Grand Delta Planet Niš.

Direktor i selektor festivala Igor Stanković je podsetio da je kroz 17 izdanja prikazano više od 300 premijernih ostvarenja za decu, od čega 100 naslova kasnije nije bilo u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Direktor je napomenuo da je sama ideja o osnivanju filmske revije za najmlađe bila usmerena ka tome da se predstave projekti koji imaju drugačiji pristup animaciji, sadržaju, pričama, odnosno scenariju, da imaju nešto novo.

"Trajati 17 godina sa našim festivalom i za to vreme usrećiti decu je zaista velika čast. Kada je pokrenut "Kids Fest", mnoga deca su se tada prvi put u životu susrela sa odlaskom u bioskop, toj magiji velikog platna u mraku sale", rekao je Stanković.

Ambasador 17. izdanja Kids festa, poznati muzičar i kompozitor Marko Kon, složio se sa osnivačem festivala Stankovićem, da je smotra značajna jer upoznaje decu sa odlaskom u bioskop, gde će imati priliku da se tokom 80 minuta u potpunosti posvete gledanju filma, mnogo bolje nego da igraju video igrice i druge stvari putem smart telefona.

"Odlazak u svet mašte je za decu danas veoma korisno i potrebno. Poseban je užitak za njih što su sinhronizacije crtanih filmova u Srbiji urađene na ozbiljnom, svetskom, holivudskom nivou", istakao je Kon.

Na 17. Kids festu od 18. do 24. oktobra biće predstavljeno 15 filmova, od čega su osam premijera.

Najnoviji Diznijev animirani film „Nepopravljivi Ron“ biće prava atrakcija za najmlađu publiku, kao i ruska animacija „Moje slatko čudovište“, ali i norveški "Tvigson i morsko čudovište".

Veliki hitovi koji su uveliko osvojili bioskope će biti prikazani u 3D formatu kao animirane Diznijeve ili "Piksar" produkcije - "Luka“, "Duša“ i "Raja i poslednji zmaj“.

Pored navedenih filmova, na programu će se naći reprizno i crtani „Zvezdani psi: Tropska avantura", a za malo stariju, tinejdž publiku biće dostupni titlovani filmovi: "Avantura u džungli“ sa Dvejnom Džonsonom "Stenom“ i Emili Blant i "Glavni heroj“ sa Rajanom Rejnoldsom koji se nalazi u središtu video igrice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Film "Toma" ide "preko bare"
Film "Toma" plakat

Prvo Čikago

12.10.2021. 09:05

Film "Toma" ide "preko bare"

Velika američka premijera filma “Toma” desiće se 7. novembra u Čikagu, saopštili su organizatori Serbian Times, Vladimir Lisinac Productions, Cobra Film i Minacord.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve