Scena
12.09.2021. 08:00
R.E.

Slavni i društvene mreže

Mrtvi Bitlsi “tvituju”

Bitlsi, 11. 9. 2021.
Izvor: EPA / PETER POWELL

Twitter nalozi koji pripadaju Džordžu Harisonu i Džonu Lenonu postali su veoma “brbljivi” tokom proslave 50. godišnjice pesme “Imedžin” (Imagine).

Beatlesi, koji se više ne zadovoljavaju samo time što su “popularniji od Isusa“, ​​konačno su mu parirali na polju uskrsnuća - barem na Twitter-u.

U četvrtak, 9. septembra, na nalogu Džordža Harisona (koji je preminuo pre skoro 20 godina, 29. novembra 2001.) i njegovog kolege, takođe pokojnog Džona Lenona (koji je umro 8. decembra 1980. godine) pojavile su se “čudne” objave.

Iako su oba naloga redovno aktivna - često rade promotivne stvari sa ubačenim arhivskim snimcima, sada su otišli korak dalje.  Naime, objave su delovale su kao stvarne izjave tih muzičara.

Na primer, Harison je tvitovao: “Prošavši taj period LSD -a sa Džonom, od prvog dana kada smo ga uzeli, verujem da su naše misli mnogo više u skladu jedna s drugom“. Na drugom mestu se prisetio: “Svidela mi se ideja o promovisanju mira - bio sam za to”, pisalo je, kao i sledeće: “Takođe mu je bilo zabavno jer je to mogao učiniti sa Joko”.

Komentari ispod tih objava sadržavali su mnogo iskrene ljubavi i poštovanja fanova grupe ali i dosta “podignutih obrva”: “Mislim da se upravo spotičem slušajući Džordža koji razgovara sa mnom 9. septembra 2021“; “Hoćete li pustiti čoveka da se odmori, on to zaslužuje“; i: “Druže, bukvalno si mrtav“

Naravno, Harisonov i Lenonov Twitter nalog nije jedini koji je aktivan, a da je reč o odavno preminulim poznatim ličnostima.  Nalozi Boba Marlija, Elvisa Prislija, Fredija Merkjurija, Dejvida Bouvija, Merilin Monro, čak i Hemfrija Bogarta “tvituju” prilično redovno ali uglavnom u promotivne svrhe, a stari citati su jasno naznačeni, piše magazine “The Rolling Stone”.

Način na koji su tvitovi dvojice članova Beatles sada objavljeni nije prikladan, konstatuje popularni magazine, ali i dodaje da to oživljavanje preminulih možda i ne treba da nas čudi s obzirom na najavljeu turnju grupe ABBA na kojoj će se pojaviti njihovi hologrami.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Intervju sa Canetom iz Partibrejkersa uoči velikog koncerta: "Imam životni imunitet"
Partibrejkers

"Taš je naš"

29.08.2021. 06:05

Intervju sa Canetom iz Partibrejkersa uoči velikog koncerta: "Imam životni imunitet"

"Cane na Fejsu“, bila je vest dana među ljubiteljima grupe Partibrejkers i svih onih koji znaju šta Zoran Kostić Cane misli o društvenim mrežama. Morali smo da ga pozovemo i pitamo – čija je ideja bila da nas video objavom na Facebooku pozove na koncert koji će na Stadionu Tašmajdan biti održan 4. septembra?
Close
Vremenska prognoza
mist
0°C
28.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve