Scena
26.04.2022. 21:10
Beta

Besplatan sadržaj

"Muzeji za 10" u više od 50 gradova Srbije

Muzej NIkole Tesle
Izvor: Shutterstock

Manifestacija "Muzeji za 10" biće održana od 14. do 20. maja, a ove godine besplatni sadržaji biće organizovani na oko 170 lokacija u više od 50 gradova i mesta u Srbiji, saopštili su organizatori.

Programi će biti posvećeni i Međunarodnom danu muzeja 10. maju, a obuhvataju i Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelјu muzeja, u 56 gradova i mesta širom Srbije, 122 učesnika, 170 lokacija i raznovrsne sadržaje, navedeno je u najavi.

Pored izložbi, od kojih se mnoge mogu videti samo tih dana, posetioci će biti u prilici da se uklјuče i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vodjenja, interaktivne radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova, predstava i performansa, promocije knjiga, koncerati i druge aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Organizatori su najavili da publika može da učestvuje u nagradnom konkursu "Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?", koji je objavljen na internet stranici Muzejisrbije.rs, kroz kratku video formu, ne dužu od tri minuta, s tim da će klipovi biti objavljeni na društvenim mrežama, a najkreativniji i nagradjeni.

Manifestacija će ove godine biti organizovana osmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, uz koordinaciju Nacionalnog komiteta Medjunarodnog saveta muzeja - ICOM Srbija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve