Vesti
01.04.2022. 18:10
Beta

Odluka Vlade Srbije

Menja se ime Narodnog muzeja

Beograd, Narodni muzej, Trg republike
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je, na sednici u petak, odluku o promeni naziva Narodnog muzeja Beograd u Narodni muzej Srbije.

Vlada je donela odluku o promeni naziva Narodnog muzeja, kako je navedeno, "na osnovu njegove uloge kao centralne ustanove za zaštitu muzejske građe na teritoriji Srbije".

Iz Vlade Srbije je saopšteno i da je usvojen Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja pravosuđa za period 2020. do 2025. godine, u periodu od 2022. do 2025. godine, kao i da "ovaj operativni dokument sadrži mere za sprovođenje ciljeva planiranih u Strategiji, a koje se odnose na jačanje nezavisnosti i samostalnosti, nepristrasnosti, odgovornosti, stručnosti i efikasnosti pravosuđa, kao i razvoj e-pravosuđa".

"Na sednici je usvojen Zaključak kojim se odobrava izvoz merkantilne pšenice i merkantilnog kukuruza pravnim licima koji ove proizvode izvoze u Italiju, na osnovu ugovora zaključenih pre stupanja na snagu Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije procenila je da izvoz merkantilne pšenice "neće izazvati poremećaje u funkcionisanju poljoprivredno-prehrambenog sektora naše zemlje i neće ugroziti prehrambenu sigurnost stanovništva".

Na sednici Vlade doneta je i odluka o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

Doneta je i Odluka o utvrđivanju godišnjeg plana obrazovanja odraslih u Srbiji za 2022. godinu nakon što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prikupilo potrebne podatke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Konačno ćemo moći da upoznamo praistorijskog čoveka!
Praistorijski čovek

Narodni muzej

04.03.2022. 18:35

Konačno ćemo moći da upoznamo praistorijskog čoveka!

U Narodnom muzeju u Beogradu posetioci će od sutra, pa u naredna dva meseca, moći da vide praistorijskog čoveka iz Lepenskog vira, koji je živeo pre 10.000 godina, digitalnog oživljenog u "MetaHuman" tehnologiji, a koji je svetu bio predstavljen na Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve