Scena
04.03.2024. 12:15
R.E.

"Orthodox Celts"

Tradicija se nastavlja: "Srpski Irci" se vraćaju u Beograd!

1
Izvor: Dom omladine/promo/ Mikica Andrejić

“Srpski Irci” se 32. put vraćaju u omiljeni koncertni prostor, da 17. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda održe veliki koncert.

Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su 1993, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u ovdašnjem rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

Radi se o jedinstvenoj proslavi irske kulture i njenih veza sa Balkanom, koja ima izuzetno vernu publiku, uvek spremnu za specijalne kooreografije tokom izvođenja poznatih pesama.

“Postoje datumi koji su pojedincima svakako značajniji od drugih, ali ustanoviti tradiciju koja je vezana za odgovarajući datum, do tada potpuno običan, praktično ni iz čega, i podići je na nivo od značaja za hiljade ljudi je, možda, naš najveći uspeh za svih ovih tridesetak godina koliko Kelti postoje i rade. Dakle, ta tradicija, najduža u srpskom i jugoslovenskom rokenrolu, je nešto čemu se uvek okrećemo sa posebnim ushićenjem i radošću, pa će tako da bude i 2024. godine, 32. put zaredom.”, poručuje Aca Seltik, frontmen Kelta.
 

Aca Seltik dodaje: “Pogotovo što ćemo malo da se vratimo i korenima jer je 30. godišnjica izlaska našeg albuma prvenca, što smo zagledani u najskoriju budućnost kada ćemo tu koncertnu atmosferu konačno uobličiti na vinilnom nosaču zvuka, i što imamo i (ne)malo iznenađenje za sve naše fanove uoči same Saint Patrick’s Day turneje, ali o tome ne smem da vam kažem ništa osim: pratite medije! Vidimo se u 17. marta u Domu omladine Beograda!”

Prvi album, pod nazivom "Orthodox Celts“ bend je objavio 1994. godine. Nizali su se "The Celts Strike Again“ (1996), "Green Roses“ (1999), "A Moment Like the Longest Day“ (2002), "One, Two“ (2007) i "Many Mouths Shut!“ (2017).

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve