Scena
10.03.2023. 22:20
Beta

"Nije to moja voda"

Blagoju Bakoviću nagrada "Miroslav Antić"

Književnost, poezija, knjiga
Izvor: Shutterstock

Knjizi pesnika Blagoje Bakovića "Nije to moja voda", u izdanju Srpske književne zadruge pripašće Godišnja nagrada "Miroslav Antić" za 2022. godinu.

Kako je saopšteno nakon sednice Odbora manifestacije "Antićevi dani", na kojoj je doneta ta odluka, žiri u sastavu pesnik Miroslav Aleksić i pesnikinje Sunčica Radulović Torbica i Mirjana Gardinovački, imao je veoma težak zadatak budući da su na konkurs stigle 104 pesničke knjige od 55 izdavača.

Bakovićeva knjiga se, dodaje se, "istakla svojim poetskim kvalitetom".

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika Odbora manifestacije "Antićevi dani" i predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, koja je izrazila zadovoljstvo što će se, nakon gotovo dve godine pauze usled epidemiološke situacije, ova značajna kulturna manifestacija održati u punom kapacitetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Realističan i fantastičan Lisabon Dejana Tiago-Stankovića
Dejan Tiago Stanković ATA 8.3.2023.

Preporuka za čitanje

09.03.2023. 00:00

Realističan i fantastičan Lisabon Dejana Tiago-Stankovića

Dejan Tiago-Stanković rođen je u Beogradu, a živeo daleko od njega. Isprva u Londonu, potom u Lisabonu. Studirao arhitekturu, a nije se bavio njome. Simbol njegove profesije nije maketa, nožić, šestar, lenjir, već olovka. Ali, nije se odmah posvetio pisanju. Tek u svojim četrdesetim. Prethodno se bavio srodnim poslom. Prevodio je vrhunsku književnost. Prvo Saramaga na srpski, a onda Andrića i Mihailovića na portugalski.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve