Scena
01.12.2022. 09:00
R.E.

Marčelo Motadeli

Poznati italijanski dirigent prvi put u Beogradu

Dirigent, klasična muzika
Izvor: Shutterstock

Maestro Marčelo Motadeli iz Italije, aktuelni direktor Opere HNK u Zagrebu, koji u svojoj biografiji ima zapažene nastupe, između ostalog, u Americi, Nemačkoj, Južnoafričkoj Republici, Italiji, prvi put će dirigovati u Srbiji 3. decembra od 20.00 u Sali Beogradske filharmonije, kada će se održati koncert “Britnove Iluminacije”, ciklus pesama Bendžamina Britna "Les illuminations“.

Ovaj program je retka prilika za publiku u Srbiji da čuje uživo delo Bendžamina Britna. Maestro Motadeli dirigovaće kamernim orkestrom Srpskog narodnog pozorišta, a kao solista nastupa sopran Marija Jelić.

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala - CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Program se održava u okviru programske celine Atrium Sessions.

Bendžamin Britn je engleski kompozitor, dirigent i pijanista, centralna figura britanske klasične muzike 20. veka, sa nizom radova, uključujući operu, vokalnu muziku, orkestarske i kamerne komade.

Zanimljivo je da je od 1965. godine bio inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Osim velikih opera za Englesku nacionalnu operu i Kovent Garden, pisao je "kamerne opere" pogodne za izvođenje na manjim lokacijama. Bavio se pisanjem muzike za decu i amaterske izvođače, uključujući opere za decu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nesvakidašnji valcer-parti, uskoro
beogradska-filharmonija.jpg

Kolarac

29.11.2022. 23:10

Nesvakidašnji valcer-parti, uskoro

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije biće održani 29. i 30. decembra na Kolarcu od 20.00 sati, a za kraj 2022. godine taj orkestar prirediće "nesvakidašnji valcer-parti", pod upravom dirigenta Morica Gnana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve