Scena
16.09.2020. 16:11
Tanjug

Poznati se uključili u 24-časovno zamrzavanje Instagrama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kim Kardašijan Vest, Keti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje ucestvuju u današnjem 24-časovnom "zamrzavanju" Instagrama u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstvlja mržnju i dezinformacija o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/DAVID SWANSON / NINA PROMMER

"Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku", Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.

Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Sa 188 miliona pratilaca, Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena na bojkot dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve