Scena
02.11.2021. 16:35
Tanjug

Do kraja Novembra

Pozorište Dadov dobiće novo ruho

Pozorište
Izvor: Shutterstock

Nadogradnja, rekonstrukcija i adaptacija Omladinskog pozorišta "Dadov" trebalo bi da počne do kraja novembra, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Rok za završetak radova je sredina septembra 2022. godine, a vrednost radova oko 173 miliona dinara, rekao je Petrović i dodao da će po okončanju radova ukupna površina objekta biti 918 kvadratnih metara a čime će pozorište dobiti sve najmodernije uslove za rad.

"Projektom je predviđena rekonstrukcija podrumskih prostorija, foajea, biletarnice i garderobe, a postojeća pozorišna scena sa gledalištem će se sanirati i adaptirati. U dograđenom delu iza scene biće novi prostori za glumce, fundus dekora, rekvizitarnica i tehnički prostori. U okviru postojeće spratne visine prizemlja biće formirana galerija sa koje se može pristupiti loži za kamere", rekao je Petrović, a saopštila Gradska uprava.

Kako kaže, u novodograđenom delu objekta iza scene na galeriji nalaziće se prostori komunikacije, toaleti, tehničke, pomoćne prostorije i prostorija za agregat.

Na prvom spratu, dodaje, predviđena je dogradnja male sale za probe, a na spratu dograđenog dela iza scene novi prostori šminkernice, garderoba i toaleti za glumce.

pozorište
Izvor: Shutterstcok

"Planirana je i dogradnja na mestu postojećeg montažnog dela objekta i u delu parcele prema Trećoj beogradskoj gimnaziji. Takođe je predviđeno podizanje krovnih ravni postojećeg dela objekta radi smeštaja tehničkih uređaja uglavnom mašinskih instalacija", naveo je Petrović.

Kako je naglasio, izvršiće se i energetska sanacija objekta tako što će se ugraditi adekvatna termoizolacija.

Rekonstruišu se i izrađuju nove elektro i telekomunikacione instalacije, a rekonstruiše se i kanalizaciona mreža. Projektom elektromotornog pogona grejanja, klimatizacije i ventilacije rešeno je upravljanje mašinsko-tehnološkom opremom za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju.

Kazao je da je planirana i potpuno nova instalacija i oprema za odimljavanje prostora pozorišne sale i velike scene, u smislu zaštite od požara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetislav Goncić: Trudiću se da Narodno pozorište bolje funkcioniše
Svetislav Bule Goncić 14.10.2021.

Novi v.d. direktora

14.10.2021. 17:57

Svetislav Goncić: Trudiću se da Narodno pozorište bolje funkcioniše

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Svetislava Buleta Goncića na mesto vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a razrešila dosadašnju upravnicu nacionalnog teatra rediteljku Ivanu Vujić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve