Scena
14.10.2021. 17:57
Tanjug

Novi v.d. direktora

Svetislav Goncić: Trudiću se da Narodno pozorište bolje funkcioniše

Svetislav Bule Goncić 14.10.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Svetislava Buleta Goncića na mesto vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a razrešila dosadašnju upravnicu nacionalnog teatra rediteljku Ivanu Vujić.

Ovo je epilog višemesečnog nezadovoljstva dela zaposlenih u nacionalnom tetatru, gde su najava štrajka dela zaposlenih u tehničkim službama pozorišta i nedavna smena direktorke Opere Narodnog pozorišta kumovali ovakvom raspletu događaja.

U međuvremenu Dragoljub Bajić je imenovan na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.

Svetislav Bule Goncić na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta dolazi sa pozicije predsednika Upravnog odbora nacionalnog teatra, a pred njim je zahtevan zadatak da obezbedi uspešno funkcionisanje našeg najvažnijeg pozorišta.

Goncić je u izjavi Tanjugu napomenuo da je za njega velika čast da se nađe na čelu Narodnog pozorišta u Beogradu.

"Ministarstvo kulture i informisanja radi u interesu svih ustanova kulture u Srbiji, pa tako i u najboljem intersesu nacionalnog tetatra. Predamnom je velika odgovornost i trudiću se da zajedno sa svojim saradnicima obezbedim funkcionisanje te velike i značajne umetničke kuće", kazao je Goncić.
 

Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je nedavno Tanjugu da je od uprave nacionalnog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom NP i vraća na mesto Prvakinje opere.

Trumbetaš Petrović je tada kazala da ima rok od 8 dana da se izjasni o aneksu ugovora i da je predlog uprave o razrešenju sa mesta direktora Opere NP nije iznenadio.

"Neke važne probleme u Operi Narodnog pozorišta pokušavala sam da rešim sa direktorkom nacionalnog teatra Ivanom Vujić, ali ona nije imala sluha za moje predloge. Verujem da Vujić nije imala razloga da opstruira rad Opere, jer smo u doba pandemije uspeli da osmislimo različite operske programe sa manje protagonista na sceni koji su sa velikim uspehom izvedeni na sceni Narodnog pozorišta", govorila je Trumbetaš Petrović i dodala da je jedino obrazloženje odluke uprave dobila od direktorke Vujić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mirjana Karanović ima lepe vesti (VIDEO)
Petrijin venac

Posle 39 godina...

04.10.2021. 09:00

Mirjana Karanović ima lepe vesti (VIDEO)

Posle 39 godina Mirjana Karanović se ponovo nalazi u jednoj od svojih antologijskih uloga - igra Petriju i to na sceni Teatra na Brdu - 22. i 23. oktobra od 20 časova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve