Scena
26.08.2021. 00:00
Promo

Vikend bioskop

Restaurisani film "Leto je krivo za sve“ premijerno u Nišu

Film
Izvor: Promo

Jugoslovenska kinoteka i A1 Srbija sačuvali su za buduće generacije još jedno kultno ostvarenje domaće kinematografije.

"Leto je krivo za sve“, snimljen pre tačno 60 godina, (produkcija Avala Film Way), je 20 po redu digitalni restaurirani film, a biće premijerno prikazan u Nišu 28. avgusta od 21 čas, a zatim i u Novom Sadu 4. septembra u istom terminu.

Ove projekcije su deo manifestacije Vikend bioskop na otvorenom, koji obilazi gradove širom Srbije.

"Leto je krivo za sve”, film reditelja Puriše Đorđevića iz 1961. godine, prati dogodovštine mladog bračnog para na letovanju u romantičnom italijanskom gradu.

Gledaoci u Beogradu će imati priliku da novu restaurisanu kopiju pogledaju u Jugoslovenskoj kinoteci 7. i 8.  septembra od 20.30 časova, dok će 7. septembra film biti prikazan i uživo na Facebook stranicama Jugoslovenske kinoteke i A1 Srbija.

Promo
Izvor: Promo

Projekat A1 Kinoteka od 2017. godine zajednički realizuju  Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1 Srbija. Do sada je 20 ostvarenja domaće kinematografije digitalno restaurisano u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke, među kojima su: Nacionalna klasa, Varljivo leto ’68, Davitelj protiv davitelja, Balkanski špijun, Majstori, majstori, Bal na vodi i mnogi drugi.

Više informacija o projektu možete pronaći na internet stranicama kompanije A1 Srbija ili Jugoslovenske kinoteke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Da nema festivala, gde bismo videli kvalitetan film"
Nenad Dukić

Intervju-Nenad Dukić

10.08.2021. 00:10

"Da nema festivala, gde bismo videli kvalitetan film"

"U situaciji kada nema prostora za ozbiljno promišljanje o filmu, pojavljuju se neki polustručni ili nestručni ljudi koji objavljuju sve i svja, šta im padne na pamet, na raznim blogovima, imaju svoje sajtove. To je jedna džungla, nesređena situacija, u kojoj publika više ne zna šta je šta, čemu da veruje i ko je ozbiljan u svemu tome."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve