Scena
06.10.2021. 15:11
Tanjug

Znaće se u četvrtak

Sajam knjiga: Vest o otkazivanju nije zvanična

Sajam knjiga
Izvor: Shutterstock

"Sa profesionalne i kolegijalne strane, ne vidim razlog da izdavači izlaze u medije pre sednice Odbora Sajma knjiga koji je merodavan organ da donese odluku o otkazivanju manifestacije", kaže gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, povodom nezvanične vesti da je otkazan Sajam knjiga u Beogradu, koji je trebalo da se održi od 24. do 31. oktobra.

On je istakao da su predstavnici sva tri udruženja članovi odbora Sajma knjiga i uredno su obavešteni o terminu sednice koja je planirana za četvrtak 7. oktobar.

"Ta sednica je u utorak zakazana kada je potvrđeno da će zasedati Krizni štab kome je Odbor Sajma knjiga pre desetak dana poslao precizan dopis i čije smo mišljenje po pitanju uslova za održavanje sajma očekivali. U svakom slučaju, u četvrtak je sednica na kojoj ćemo se svi okupiti i doneti adekvatnu odluku", kazao je Karl.

Ranije su pojedini beogradski mediji preneli nezvaničnu vest da su na sastanku održanom u sredu, sva tri udruženja izdavača odlučila su da se povuku sa predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, predviđenog za poslednju nedelju ovog meseca.

Iako je prvobitni predlog Grada bio da Sajam knjiga bude održan polovinom septembra, izdavači nisu bili spremni da prihvate taj predlog, tražeći otkazivanje manifestacije ili pomeranje za narednu godinu.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Štampane VS elektronske knjige: Šta je bolje
Čitanje

Nauka rekla svoje

12.05.2021. 22:00

Štampane VS elektronske knjige: Šta je bolje

Nauka kaže da čitanje pozitivno utiče na opšte zdravlje čoveka, kao i na optimalno funkcionisanje mozga. Evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da nastavite da gajite svoju ljubav prema knjizi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve