Scena
12.02.2023. 19:30
Beta

Udruženje književnika

Proglašena najbolja dela satire za 2022.

Knjiga
Izvor: Shutterstock

Udruženje književnika Srbije saopštilo je da je nagradu "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri dodelilo aforističaru Radislavu Raši Papešu iz Kragujevca. 

Najboljom knjigom satire u 2022. godini proglašena je zbirka aforizama "Mini-malac", autora Mitra Đerića Lakija iz Beograda, dok je priznanje za najuspeliji zbornik satire pripalo Ivanu Matejeviću iz Aleksinca za Almanah "Južnjačka uteha"

Aforističar iz Zagreba Jandre Drmić poneo je zvanje "Ekselencija satire" koje se dodeljuje najboljim stranim aforističarima.

Odluku o dobitnicima priznanja doneo je žiri čiji su članovi Aleksandar Čotrić, Gordana Boranijašević, Dragutin Minić Karlo, Vitomir Teofilović, Živko Kulić, Slađana Mitrović i Slobodan Simić. 

Priznanja će biti uručena tokom marta na svečanosti u Udruženju književnika Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dejan Stojiljković: "Pisanje je opasna igra"
ds

Intervju

18.06.2022. 19:36

Dejan Stojiljković: "Pisanje je opasna igra"

"Konstantinovo raskršće“ bila je najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji 2010. godine, a pisac Dejan Stojiljković je stečenu popularnost nastavio da neguje nudeći svojim čitaocima nove istorijske romane "Duge noći i crne zastave“, "Znamenje anđela“, "Kainov ožiljak“ (u četiri ruke sa Vladimirom Kecmanovićem), "Olujni bedem“, "Dukat za lađara“, kao i prozne zbirke "Leva strana druma“, "Low Life“, "Kišni psi“ i „Neonski bluz“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve