Scena
27.09.2022. 22:35
RTS / Promo

Druga sezona

Serija "Klan": Nastavak kakav nismo očekivali

TV serija Klan
Izvor: YouTube screenshot

Prva sezona serije "Klan" izazvala je veliku pažnju publike, a od 1. oktobra na Prvom programu RTS-a počinje druga sezona u kojoj će glavni likovi Šok i Paša nastaviti uspon mafijaškog klana. Njih tumače glumci Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović.

Nedim navodi da su drugu sezonu željno iščekivali i da ona donosi brojne obrte koji su ih još tokom čitanja scenarija iznenadili.

"Druga sezona serije se razlikuje od prve, radnja scenarija se menja, reditelj i dramaturg nude neki novi uvod u već poznatu priču sa dubljim dramatičnim tonom. Glavni likovi doživljavaju drugačije stvari koje će publici biti interesantne", istakao je Nedim.

Aleksandar Dimitrijević smatra da ovu seriju od drugih sa sličnom tematikom razlikuje dubina kojom se ona bavi likovima i samom temom.

KLAN sezona 2 Aleksandar.png
Izvor: Promo / RTS

"Serija vrši jednu duboku analizu ljudi iz mafijaškog kruga bez bilo kakvog ulepšavanja priče. Mislim da smo za ovih dve i po godine izneli te likove u svim situacijama i napravili priču iz više uglova, ona nije jednostrana", objasnio je Aleksandar.

Mimo komike i žanra koji je ovdašnjoj publici dobro poznat, Nedim ističe da je za njega najbitnije bilo i to što serija ima neku vrstu edukativnog karaktera.

"Ona nudi drugačiji uvid u priču, iz drugog ugla posmatra te likove i ne pravi ih herojima. Svaka epizoda se završava sa neki otvorenim pitanjem za gledaoce“, otkrio je Nedim Nezirović.

KLAN sezona 2 Nedim.png
Izvor: Promo / RTS

Obojica se slažu da je priprema likova bila prilično zahtevna. Iako su okolnosti koje serija obrađuje veoma drugačije od onoga što je njima blisko u svakodnevnom životu, polazili su od onoga što imaju u sebi, u emocijama koje su neimonovno doživeli.

"Od samog starta smo prišli prilično ozbiljno i profesionalno toj pripremi. Sve teškoće smo otklonili u čitajućim probama, u postavljanju likova sa rediteljem. Mnogo smo radili na likovima, onako kako ih je Skerlić zamislio - u kom smeru  i kako će se razvijati. Jako smo zahvalni na toj prilici“, ispričao je Aleksandar, a Nedim se nadovezao da su imali tu sreću i privilegiju da pred sobom imaju dobar scenario koja je neka vrsta garancije za uspeh.

Šoka i Pašu u drugoj sezoni očekuje napredak u kriminalnoj hijerarhiji ali i uspon čitavog klana koji će gledaoci RTS-a, moći da prate od 01. oktobra, svakog vikenda od 20h.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad serijski ubica ode na psihoterapiju...
Ubica

Serija "The Patient“

24.09.2022. 15:30

Kad serijski ubica ode na psihoterapiju...

Nova mini-serija "The Patient“ stigla je na platformu "Hulu“ krajem avgusta, a u kratkom roku osvojila je srca publike, sa 87 odsto pozitivnih ocena na "Rotten Tomatoes“-u. Prati priču psihoterapeuta Alana Štrausa (Stiv Karel), koji prima novog pacijenta u svoju praksu, Sema Fortnera (Donal Glison), nakon čega se njegov život potpuno okreće naglavačke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve