Scena
07.02.2023. 08:10
R. E.

Veštačka inteligencija

Kako bi "Simpsonovi" izgledali da su stvarni ljudi: Ned Flanders je baš zgodan! (FOTO)

Simpsonovi
Izvor: Shutterstock

Jedna od najcenjenijih i najuspešnijih serija u istoriji televizije počela je da se emituje davne 1989. godine, a "Simpsonovi" su do danas ostali najdugovečnija animirana serija i najdugotrajniji američki sitkom.

Mnogi citati i fraze iz serije se odavno koriste u svakodnevnom govoru, a Homerov uzvik nezadovoljstva "Dou!" (D'oh!) čak je uvršten u rečnik engleskog jezika.

"Simpsonovi" su poznati i po tome što su navodno predvideli mnoge istorijske događaje, kao što je predsednički mandat Donalda Trampa, teroristički napad na Kule bliznakinje 11. septembra 2001. godine i pandemiju korona virusa, da nabrojimo samo neke od događaja za koje mnogi misle da je serija "najavila".

Likovi iz "Simpsonovih" su bili inspiracija brazilskom umetniku Hidreliju Dijaou, koji je poznat po tome što koristi veštačku inteligenciju kako bi "oživeo" razne animirane junake i istorijske ličnosti.

Ovog puta odlučio je da nam pokaže kako bi članovi porodice Simpson i neki drugi likovi iz serije izgledali kada bi bili stvarne osobe. A Ned Flanders ispade najzgodniji...

*

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Chat GPT - čudo od softvera! Da li ste već koristili?
chat gpt

Budućnost je stigla

03.01.2023. 07:00

Chat GPT - čudo od softvera! Da li ste već koristili?

Tviter je nedavno, po ko zna koji put, bio mesto zanimljive rasprave. Očekivano, jedan od učesnika bio je Ilon Mask, dok je drugi, neočekivano, bio Dmitrij Medvedev.
Close
Vremenska prognoza
mist
1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve