Scena
22.12.2021. 16:05
R.E.

Da li ste i vi deo toga?

Spajdermanija trese svet (FOTO)

Spajdermen, 21. 12. 2021.
Izvor: EPA / ANATOLY MALTSEV

Najnoviji Marvelov spektakl "Spajdermen: Put bez povratka" proteklog vikenda apsolutno je zavladao svim svetskim i domaćim bioskopima, saopštili su distributeri.

Tokom vikenda zaradio je više od 250 miliona dolara od prodaje karata u Severnoj Americi i ostvario treće najbolje otvaranje svih vremena, iza blokbastera "Osvetnici: Kraj igre“ i "Osvetnici: Rat beskraja".

"Spajdermen: Put bez povratka" osvojio je i blagajne širom sveta, prikupivši 334,2 miliona dolara sa više od 60 prekookeanskih tržišta - uključujući Zapadnu Evropu (113 miliona dolara), Latinsku Ameriku (79,5 miliona dolara) i Aziju (74 miliona dolara) - za globalnu dobit veću od 587 miliona dolara.

Spajdermen, 21. 12. 2021.
Izvor: EFE / Francisco Guasco

Srbija nije ostala izuzeta od ''spajdermanije'' s obzirom na to da je i ovde ostvaren zavidan rezultat - film je u prva četiri dana prikazivanja pogledalo više od 40 hiljada gledalaca što je najbolji rezultat otvaranja jednog Spajdermen filma i jedan od najboljih rezultata otvaranja filmova o superjunacima.

"Spajdermen: Put bez povratka“ je treće poglavlje ciklusa filmova o Spajdermenu. Boreći se sa komplikacijama javnog identiteta, Piter (Tom Holand) traži od doktora Strejndža (Benedikt Kamberbač) da iskoristi svoju magiju i da vrati Piterovo ime u tajnost, dopuštajući na kraju Spajdijevim neprijateljima iz drugih realnosti (tj. prethodnih adaptacija) da se probiju kroz multiverzum.

Spajdermen, 21. 12. 2021.
Izvor: EFE / Francisco Guasco

Piter će morati da savlada svoj najveći izazov do sada, koji ne samo da će promeniti njegovu budućnost već i budućnost čitavog Multiverzuma.

Reakcije gledalaca i kritičara su izvanredne čemu svedoče i visoke ocene koje ovaj blokbuster ima na uglednim filmskim stranicama, navodi se u saopštenju distributera.

Fanovi su u prilici da na velikom platnu vide Doktora Oktopusa (Alfred Molina), Zelenog Goblina (Vilijem Defo), Elektra (Džejmi Foks), Sendmena (Tomas Hejden Čerč) i Lizarda (Ris Evans) - koje sve igraju njihovi originalni glumci.

Pogledajte fotografije kako su ulični igrači u Sankt Peterburku iznenadili putnike gradskog metroa: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve