Scena
18.11.2021. 10:05
R.E.

10. epizoda

Šta ćemo sve saznati u poslednjoj epizodi serije o Jovanki Broz

Snežana Savić, 17. 11. 2021.
Izvor: RTS/Promo

Poslednja, deseta epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o uslovima života Jovanke Broz nakon prinudnog iseljenja iz Užičke 15 u oronulu vilu u Bulevaru oktobarske revolucije broj 75.

Iako je živela u nehumanim uslovima, hrabro i dostojanstveno je podnosila sve nepravde i borila se da u okvirima postojećih zakona reši svoj status.

Službe bezbednosti su za Jovanku Broz vodile nekoliko akcija, prvenstveno da bi ostvarile uvid s kim i zbog čega komunicira, kao i da bi utvrdile da li piše memoare i šta je njihov sadržaj.

Memoari Jovanke Broz interesovali su ne samo domaće nego i strane obaveštajne službe, domaće i strane medije i izdavačke kuće.

Šta je sve Jovanki nuđeno da objavi memoare i kakav je bio njen odgovor, ko je i zbog čega uništio deo njenih rukopisa, kao i druge detalje u vezi sa memoarima, saznaćemo upravo u ovoj epizodi.

Posebno je zanimljivo ko je odlučio da se piše Bela knjiga o Jovanki Broz. Šta je cilj i suština pisanja tog dokumenta i zbog čega je on objavljen tek 1987. godine? Ko je i na koji način sprečavao da se u medijima objavi bilo koji podatak o Jovanki Broz? Šta je ona htela da kaže jugoslovenskoj i svetskoj javnosti i zbog čega joj se ta želja nije ostvarila?

Milena Vasic i Snezana Savic
Izvor: RTS/Promo

U igranom delu ove epizode učestvuju: Snežana Savić, Milena Vasić, Bora Nenić i Radomir Nikolić.

Producentkinja serije je Danka Milošević i producentska kuća GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.       

Radomir Nikolic i Snezana Savic
Izvor: RTS/Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Serijal: Sve Titove ljubavi (3. deo)
TITO

Darja, Nina, Svetlana...

13.08.2021. 08:00

Serijal: Sve Titove ljubavi (3. deo)

Josip Broz je živeo kao grof, naravno od tuđeg novca, bio je galantan u svakoj prilici, spreman da ukrade, ali sve je tako široko trošio na svoje ljubavi.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve