Scena
25.08.2023. 22:40
R.E

Vršac

Uskoro počinje međunarodni festival kamerne muzike

Violina, koncert
Izvor: Shutterstock

Međunarodni festival kamerne muzike u sedmom izdanju biće održan od 31. avgusta do 3. septembra na više lokacija u Vršcu.

Svečano otvaranje festivala biće 31. avgusta u Narodnom pozorištu "Sterija" nastupom grčko - nemačkog Kvarteta gitara "Cantum".

Narednog dana, 1. septembra u Vinariji Sočanski na repertoaru je koncert "Opera i vino" koji će izvesti Bojana Dimković (Srbija) i Kšištof Šumanjski (Poljska).

Dvorana "Millenium" će 2. septembra biti domaćin koncerta "Zvezde u usponu" kada će nastupiti specijalni gosti festivala i dobitnici nagrada na takmičenju "Music in the Vineyards" iz raznih zemalja, uz klavirsku saradnju mlade pijanistkinje Anje Riđešić.

Četvrti i poslednji dan 3. septembra ponovo u NP "Sterija" rezervisan je za koncert "Srce zemlje" na kome će svirati - Jeni Vitik (Finska), Gudački kvartet "Meraki" (Srbija), Kristina Socanski (Srbija/Norveška). 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koji nas to koncerti čekaju u Botaničkoj bašti
Koncert

"Jevremovac"

20.08.2023. 22:10

Koji nas to koncerti čekaju u Botaničkoj bašti

Botanička bašta "Jevremovac" u Beogradu biće domaćin još nekolicini domaćih i regioanalnih muzičara do kraja leta na predstojećim koncertima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve