Scena
09.02.2024. 12:40
R.E.

Muharem Bazdulj

Zašto naši glumci nisu podržali Bikovića?

Miloš Biković, ATA
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Krajem januara pompezno je najavljeno da će Miloš Biković biti novi član treće sezone popularne serije "White lotus". Međutim, samo nekoliko dana kasnije je stigla vest da se to, ipak, neće desiti. Glumac se tim povodom oglasio, ali ne i njegove kolege.

Biković je, prema nezvaničnim informacijama, u seriji "White lotus" trebalo da igra ruskog instruktora joge u hotelu na Tajlandu. 

Od te odluke se odustalo zbog, kako su naveli producenti serije, reakcije iz Ministarstva kulture Ukrajine u kojoj se osuđuje davanje uloge glumcu koji podržava "agresorsku" Rusiju.

Naš gumac, koji je dobio rusko državljanstvo 2021. godine i kojeg je lično odlikovao ruski predsednik Vladimir Putin za doprinos ruskoj umetnosti i kulturi, tim povodom je rekao da se "neće poklanjati narativu koji ugrožavaju njegov integritet".

Interesantno je da se niko od njegovih kolega javno nije oglasio u vezi sa tim slučajem, što je prokomentarisao pisac Muharem Bazdulj

On je, gostujući na televizija "Una" rekao, između ostalog: "Glupo je reći - razočaran sam, ali sam mislio da je HBO prevelika kompanija da reaguje na ovako glupu ucenu. Pokazalo se da nije. Ja mislim da je naš, da kažem srpski problem, to što ja nisam primetio gotovo nikakvu solidarnost glumaca, filmadžija i generalno tog sveta. Kada bih bio ciničan reklo bi se - možda se oni nadaju da će neko od nih uzeti upravo ovu Bikovićevu ulogu“.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Serije koje ćemo "bindžovati" 2024: Povratak velikih naslova
1

Spremite se...

28.01.2024. 17:10

Serije koje ćemo "bindžovati" 2024: Povratak velikih naslova

Ako se po jutru dan poznaje, 2024. godina trebalo bi da nam donese kvalitetan sadržaj. Teško da ćemo skoro dočekati velike serije poput "Naslednika", ali nam makar preostaju poslednje sezone starih hitova sa spiska kultnih serija.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve