Sport
05.03.2023. 11:52
Beta

Istanbul

Bravo Angelina! Srpska atletičarka osvojila četvrto mesto na EP

1
Izvor: Beta / AP / Khalil Hamra

Srpska atletičarka Angelina Topić zauzela je četvrto mesto u finalu skoka uvis na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Topić je do četvrtog mesta došla nakon što je iz prvog pokušaja preskočila 1,94 metra, čime je izjednačila najbolji ovogodišnji juniorski rezultat u svetu.

Zlatnu medalju je odbranila Ukrajinka Jaroslava Mahučih sa preskočenih 1,98 metara, srebro je pripalo Holanđanki Brit Virman (1,96), dok je bronzanu medalju osvojila još jedna Ukrajinka Ekaterina Tabašnik (1,94).

U finalu skoka udalj srpski atletičar Lazar Anić je zbog problema sa povredom zabeležio revijalni skok od 2,48 metara i zauzeo poslednje osmo mesto.

Treću uzastopnu zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu osvojio je Grk Miltiadis Tentoglu rezultatom od 8,30 metara.

Iza aktuelnog olimpijskog šampiona završio je Šveđanin Tobijas Montler sa preskočenih 8,19 metara, a do bronze je stigao Rumun Gabrijel Bitan (8,00).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Biljana, Dragutin, a sada i Angelina Topić... kakva porodica!
1

Šampioni atletike

23.08.2022. 07:38

Biljana, Dragutin, a sada i Angelina Topić... kakva porodica!

Cela Srbija priča o najmlađoj šampionki u atletici, Angelini Topić, koja je na Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom uvis osvojila bronzu. Angelina je ćerka poznatih srpskih atletičara, Dragutina i Biljane Topić. Za one koji, možda, ne znaju o kome je reč, evo malog podsećanja...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve