Sport
10.01.2022. 14:17
Tanjug

"Fanovi slave"

Australijski mediji pišu: Novak Đoković je pobedio

Novak Đoković, 10. 1. 2022.
Izvor: AP / Hamish Blair

Australijski mediji gotovo jednoglasno konstatuju da je Novak Ðoković, najbolji teniser sveta, dobio sudsku bitku nakon što je savezni sudija Entoni Keli odlučio da se Ðoković "u roku od 30 minuta pusti iz pritvora" i da mu se ne ukida ulazna viza.

Uticajni nacionalni australijski kanal 9 Njuz, mreža od devet informativnih kanala, preneo je reči ministra za imigraciju Aleksa Houka koji je neposredno nakon odluke sudije kelija izjavio da ipak "još uvek razmatra mogućnost da Novaku poništi vizu".

Istovremeno, lokalni mediji prenose da su obožavaoci Novaka Ðokovića slavili na ulicama Melburna nakon što je sud odbio da presudi da se srpskom teniseru ukine viza.

Međutim, savetnik Komonvelta Kristofer Tran potvrdio je navode 9 Njuza je da ministar za imigraciju i državljanstvo i dalje može da iskoristi svoja "posebna ovlašćenja i ukine vizu Ðokoviću bez obzira na današnji sudski epilog".

"Saznao sam iz pouzdanih izvora i naloženo mi je da obavestim sud da će ministar za imigraciju, državljanstvo i multikulturalna pitanja razmotriti da li da iskoristi svoja lična ovlašćenja u skladu sa članom 133 C" (i poništi vizu Novaku Ðokoviću)", rekao je Tran.

Nakon odluke saveznog sudije Keli je odlučio da se Ðoković "u roku od 30 minuta pusti iz pritvora" i da mu se ne ukida ulazna viza, a ministar za imigraciju Aleks Houk je izjavio da "još uvek razmatra mogućnost da Novaku poništi vizu.

Hok, kako prenosi mediji će do ponedeljka uveče morati da donese odluku o tome da li će poštovati ili ne odluku saveznog suda. Ukoliko bi se to dogodilo, Ðokoviću bi bio zabranjen ulazak u Australiju na tri godine.

U međuvremenu, kanal 7 njuz objavljuje na svom Twitter nalogu da je ispred kancelarije Novakovog advokatskog tima raspoređen veliki broj policajaca.

U komentarima na objavu 7 Njuza, veliki broj građana Australije ocenjuje da je ponašanje valsti nedopustivo i "apsolutno tiransko".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi čovek Australijan opena: Voleo bih da Novak igra
Kreg Tejli, 9. 1. 2022.

Kreg Tajli

09.01.2022. 09:53

Prvi čovek Australijan opena: Voleo bih da Novak igra

"Niko nije kriv i sve vreme su informacije bile lažne. Mi smo pričali sa svima i verovali smo da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani, zato neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo", rekao je prvi čovek Australijan opena, za TV stanicu "9 News Melbourne".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve