Sport
02.04.2024. 13:17
R. E.

Bogdan Obradović

Da li će Đoković izabrati ženskog trenera?

1
Izvor: EPA / Filip Singer

Novak Đoković još nije odlučio ko će zameniti Gorana Ivaniševića na mestu trenera, a bivši selektor Bogdan Obradović ima zanimljiv predlog o tome koga bi prvi reket sveta mogao da angažuje.

Novak Đoković napravio je veliki rez u stručnom štabu, pošto se nakon višegodišnje saradnje zahvalio Goranu Ivaniševiću.

Ove sezone prvi reket sveta nije osvojio nijedan trofej, a razlaz sa trenerom bio je prvi korak u pokušaju da se stvari promene.

"Takve rezultate nije on očekivao, ali desilo se, sa druge strane je sve uradio da bi tu nešto promenio. Nije sačekao da se sezona odmotava, pa da razmišlja o tome. Došao je do tog preseka i rešio da promeni nešto, što je u ovom trenutku jako dobro", izjavio je bivši selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

"Kada imate dva čvrsta materijala, tu počinje njihov dodir, sučeljavanje i stvaranje dosta varnica. Ako primetite da se već pali vatra, onda to nije dobro. Niko tu ne kaže da je neki od ova dva materijala lošiji, nego jednostavno ne funkcioniše više kako treba i onda je najbolje promeniti", napomenuo je Obradović gostujući na televiziji K1.

Iskusni stručnjak napominje da Đoković još nije odlučio ko će zameniti Ivaniševića na trenerskom mestu, ali ni ne žuri sa tim.

"Novak je zadržao rutine i nema nikakvih promena. Ko će biti trener, za to ipak mora da prođe vreme. Dokaz toga da on nema nekog u rezervi je to da je sjajno funkcionisao sa Ivaniševićem, da je imao nekoga u glavi, već bi ga pripremao. Osetio je jednostavno da je nakon loših rezultata i nekog zasićenja, došlo vreme za promene".

Trenutno Novak Đoković je svom timu priključio bivšeg igrača, specijalistu sa dubl, Nenada Zimonjića, koji sa njim radi tokom priprema za sezonu šljake i masters u Monte Karlu.

"Zimonjić je doveden da bude zamena Ivaniševiću. Takođe, tu je i Marko, Noletov brat, koji ga u suštini najbolje poznaje i koji je godinama bio sa njim na turnirima. Marko voli tenis, radi kao trener i ima dovoljno iskustva...", napominje Obradović.

Nekadašnji selektor kaže da za srpskog asa ne bi bilo loše kada bi izabrao ženskog trenera za rad u narednom periodu. Smatra da bi "mogla da deluje umirujuće na Đokovića". 

"To je do samog igrača, šta on zapravo želi i hoće, ali mislim da može žena da ga isprati. One imaju saznanja kao i muškarci, čak mislim da žene mogu nas bolje da razumeju emotivno, kao i da stabilizuju. Ono što muškarci ne mogu da urade, to sigurno mogu žene. Mislim da apsolutno može da funkcioniše. Možda Novaku i treba taj umirujući deo, gde bi ga žena izbalansirala drugačije. Sve je to do Novaka, šta će njemu prijati", a potom je pomenuo i dve bivše vrhunske teniserke, koje su se pokazale kao odlične u trenerskim vodama.

"Ameli Morezmo je radila sa Endijem Marejem i to je funkcionisalo, ali je on takođe radio sa svojom majkom pa se negde navikao. Pitanje je kako bi se ovde uklopila. Tu je i Končita Martinez koja je već vodila Dejvis kup reprezentaciju Španije i odlično se pokazala. Međutim, ko će imati ulogu zvaničnog trenera, to će odlučiti Novak", dodao je Bogdan Obradović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve