Sport
27.03.2024. 16:49
R. E.

Šta je prekinulo "ljubav"

Đoković i Ivanišević: Saradnja puna POŠTOVANJA, ali i VARNICA (VIDEO)

1
Izvor: EPA / NEIL HALL

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da su najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegov trener Goran Ivanišević okončali saradnju nakon gotovo pet godina.

Đoković je biranim rečima obavestio javnost da Ivanišević odlazi iz njegovog stručnog štaba.

Objava da se razilaze izazvala je brojne reakcije, baš kao 2019. godine, kada su Srbin i Hrvat počeli saradnju, tokom prve nedelje Vimbldona.

Tokom tog perioda ostvarili su velike uspehe, ali su zajedno proživeli i teške trenutke. Pre svega Novakovu deportaciju iz Australije 2022. godine, ali i diskvalifikaciju sa US Opena 2020, kada je teniser nehotice pogodio linijskog sudiju.

Odnos Đokovića i 16 godina starijeg Ivaniševića imao je uspone i padove. Novak, ali i njegovi brojni fanovi širom sveta, često su na društvenim mrežama objavljivali situacije sa treninga i tokom slobodnog vremena, kada su pravili razne gegove i dobro se zabavljali na terenu i van njega.

Bilo je očigledno da njih dvojica, ali i ostali članova tima neguju pravi porodični odnos. Ipak, nemali broj puta javnost je videla da je između njih "varničilo", naročito tokom mečeva.

Đoković je znao da "prozove" Ivaniševića tokom duela u kojima mu nije baš išlo i da na taj način "iskali bes".

Goran je, sa druge strane, uvek stoički podnosio takve trenutke, iako je nekada bilo vrlo neprijatno. Najčešće bi samo ćutao i spustio glavu i pustio najboljeg igrača sveta da se "istutnji". Vrlo retko znao je da i odgovori Novaku.

Đoković je uvek bio svestan da preteruje u tim izlivima negativnih emocija i cenio je što je njegov stručni štab, a pre svih Ivanišević, koji je nekako uvek bio "dežurni krivac", znao na najbolji način da istrpi te njegove otrovne strelice.

To da nikada nije bio zlonameran, već da je reagovao pod naletom adrenalina, najbolje je pokazao nakon osvajanja titule na Australijan openu prošle godine.

Tada je i zaplakao jer je to bio za njega poseban trofej, prvi osvojen nakon problema i deportacije.

"Kakvo je ovo bilo putovanje za porodicu, tim i mene. Ne znam odakle bih počeo. Znam da me svi vi ljudi tolerišete, neke od najgorih strana mojeg karaktera. Zašto se smeškaš, Gorane? Ne znam da li ćeš mi oprostiti šta sam sve radio ove godine. Ovaj trofej je vaš koliko i moj", izjavio je tada Novak.

Bure je bilo i na Australijan openu ove sezone. Opet je Ivanišević bio "na tapetu", i čini se da je već tada počeo da se "kuva" razlaz, a definitivno je prelomljeno i odlučeno nekoliko nedelja kasnije, pošto Đoković u 2024. još nema titulu.

Doneo je odluku da napravi "rez" i unese neke promene i svežinu u svoj tim, baš kao i 2017. godine, kada se, takođe, bez najave, rastao sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom sa kojim je napravio brojne uspehe.  

Sada se iščekuje Novakov naredni potez, a to je imenovanje trenera.

Na treningu na Košutnjaku u utorak, sa njim je radio Nenad Zimonjić, pa je moguće da će bivši selektor Dejvis kup tima Srbije biti uz "broja jedan" na nekim turnirima, ali nije realno da bude dugoročno rešenje, prenosi Sport klub.
Karlos Gomez Erera, prošlogodišnji sparing partner, a sada i agent, takođe će biti uz Novaka u predstojećem periodu, a žurbe neće biti. Sledi proces, vaganje, razgovori...

Odgovor možda saznamo do sledećeg turnira na kojem će Đoković nastupati, a to je masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve