Sport
28.09.2021. 14:08
R.E.

Njegov primer je vodilja

Bogdanović: Inspiraciju crpim iz Đokovićevog primera

Bogdan bogdanović
Izvor: EPA / ERIK S. LESSER

Ekipa Atlante bila je jedno od najvećih iznenađenja u prošloj NBA sezoni. Nadmašila je očekivanja mnogih i stigli su do finala Istočne konferencije gde je poražena od aktuelnog šampiona Milvokija.

Pred početak nove sezone i novih izazova Bogdan Bogdanović je istakao da je potrebno da se sve iz prošle takmičarske godine zaboravi i da se ekipa fokusira na ono što sledi.

"Novi ciljevi su pred nama. Potrebno je da ostavimo prošlost iza sebe. Neophodno je da imamo pobednički mentalitet, da podesimo misli i budemo motivisani. Biti autsajder je dobra stvar, kad te niko ne poštuje, niko ne veruje u tebe dokažeš navijačima i ljudima suprotno", rekao je Bogdanović.

Sa rezultatima u prethodnoj sezoni porasli su i apetiti ekipe pa tako srpski reprezentativac ne krije da svi potajno sanjaju titulu šampiona NBA lige.

"Jedan od motva koji ima svaki igrač je da osvoji NBA ligu. Svakako da je to ultimativni cilj. Imamo mnogo da radimo na putu do trofeja. Videli smo kako blizu možemo da dođemo, ali i koliko je to istovremeno daleko. Sigurno da nam je titula želja", istakao je srpski reprezentativac.

Među pitanjima koja su se odnosila na Bogdanove ambicije u novoj sezoni našlo se i jedno o Novaku Đokoviću, koga je Bogdanović bodrio u Njujorku na US Openu. 

"Novak i ja smo prijatelji, možda i više od toga jer je on velika inspiracija i motiv. Njegov mentalni sklop je uvek na najvišem nivou i uvek je imao za cilj da bude najbolji svih vremena. Nije imao za cilj osvajanje samo jednog grend slema. Čak i kad nije imao nijedan trofej cilj mu je bio da bude najbolji. Od njega može mnogo da se nauči. Bez obzira na sport kojim se bavite, njegov mentalitet može da vam bude primer i vodilja. Način na koji se bori sa svim preprekama i stvarima oko sebe je inspirativan", kazao je bek Atlante.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović o tome kako se postaje dobar igrač
Bogdan Bogdanović, 29. 8. 2021.

Košarka

29.08.2021. 19:05

Bogdan Bogdanović o tome kako se postaje dobar igrač

"Samo napornim radom, velikom željom, upornošću i ljubavi koju ponavljaš svaki dan postaješ igrač", izjavio je srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve