Sport
27.01.2020. 14:41
R. E.

Bogdanović: Izgubio sam košarkaškog oca; Đoković: Bio mi je mentor

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vest o smrti Kobija Brajanta gotovo nikoga nije ostavila ravnodušnim. Od kako je potvrđeno da je legendarni košarkaš poginuo u helihopterskoj nesreći, društvenim mrežama ne prestaju da se šire poruke kojim se ljubitelji njegovog lika i dela opraštaju od njega.

Među mnogobrojnima koji su se oprostili od Brajanta bili su i i Bogdan Bogdanović i Novak Đoković.

Srpski košarkaški reprezentativac nikada nije krio da mu je Kobi Brajant košarkaški uzor još od najmlađih dana, kao i to koliko se ugledao na njega. To možda i najbolje potvrđuju brojevi koje je Bogdanović nosio tokom karijere. Dok je igrao za Partizan i Fenerbahče Bogdan je nosio broj 13, što je predstavljalo poziciju sa koje je Brajant draftovan u NBA ligi, dok je u Sakramentu zadužio broj osam - broj sa kojim je Kobi počeo svoju karijeru.

Zbog svega toga ne čudi zašto je Bogdanović u svojoj oproštajnoj poruci, Brajanta nazvao svojim "košarkaškim ocem".

Vest je teško pala i Novaku Đokoviću koji je napisao emotivnu poruku na svom Twitter nalogu.

"Moje srce žali zbog današnjih vesti. Kobi je bio moj mentor i veliki prijatelj. Ti i tvoja ćerka živećete zauvek u našim srcima. Ne postoji dovoljno reči da opišem svoja najdublja osećanja prema porodici Brajant i svima koji pate zbog ove tragedije. Počivaj u miru prijatelju", napisao je Đoković.

Novak je o legendarnom košarkašu govorio i u petak gostujući u ESPN emisiji tokom slobodnog dana na Australijan openu.

"Kobi je bio jedan od mojih mentora. Vodili smo nekoliko telefonskih razgovora i, naravno, razgovarali kad se vidimo u prethodnih nekoliko godina. Kad sam prolazio kroz probleme sa laktom i mučio se da na psihičkom i emocionalnom planu iznesem sve te stvari koje su mi se događale, uključujući i pad na listi, on je bio jedan od ljudi koji su bili uz mene. Davao mi je vredne savete, govorio da verujem u sebe i da ću se vratiti", istakao je Đoković i dodao:

"Veoma sam mu zahvalan na podršci. Volim Kobija, ko ga ne voli? On je neverovatan momak i jedan od najboljih košarkaša i sportista svih vremena".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve